Enschede
Cultuur
Video

The Voice Senior zet Henny Thijssen op de kaart

Zijn optreden in The Voice Senior werd bekeken door twee miljoen kijkers. “Dat is best wat”, zegt Henny Thijssen onderkoeld: “Dat hoort erbij.”

De snik

Hij kreeg veel reacties. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want Henny is geen vreemdeling in artiestenland. Hij schreef zo'n duizend liedjes voor niemand minder dan André Hazes, Gerard Jolink, Koos Alberts en vele anderen. Zijn vakbroeders noemen hem 'de snik'. Hij was vooral achter de schermen bezig. Zijn liedjes werden beroemd, hij minder.

Ruby

Dat had ook een oorzaak, vertelt de muzikant in hart en nieren in de dagelijkse live-uitzending 1Twente Vandaag. “Mijn dochter Ruby is op jonge leeftijd overleden aan een stofwisselingsziekte. Ik wilde niet optreden, had het schrijven als therapie. Ben heel langzaam weer begonnen. Ik vond zingen wel leuk, maar had geen energie dat te promoten.”

Ben Onderweg

Henny vertelt dat hij beetje bij beetje weer over Ruby kan praten met anderen. “Het was heel zwaar. Het lied ‘Ben Onderweg’ dat ik zing, gaat over m’n dochter. Het gaat over de keuzes die je maakt. De mooiste zin uit het lied? ‘Welke kant de engel met jou ging’. Dat is mij trouwens nog steeds niet duidelijk. Ik heb daar heel lang mee gezeten. Maar weet je: zij is nog steeds bij me.”

Goud

“Ik hoop in Twente en in Enschede, want die zijn te gek, nog mooie nummers te maken voor goede artiesten. Dat ik zelf een liedje maak dat goud oplevert. Die hang ik bij mij aan de wand”.