Verkeer
Stuur appje
Zoek

Fietsersbond Hengelo wil dat gemeente zorgt voor minder steile trap fietskelder

Still foto taststok bij fietskelder
Beeld: 1Twente

De Hengelose afdeling van de Fietsersbond wil dat het college van burgemeester en wethouders de steile trap van de nieuwe fietskelder op het marktplein aanpakt. Dat schrijft de belangenclub in een open brief aan het stadsbestuur. Ook vinden de belangenbehartigers dat de gestapelde fietsrekken te weinig ruimte bieden voor e-bikes.

Steil

De nieuwe fietsenstalling werd afgelopen april geopend, maar volgens de Fietsersbond wordt deze nog niet veel gebruikt vanwege verschillende mankementen. Na eerdere klachten heeft de gemeente een borstelgoot aangelegd om de snelheid van de afdaling in de kelder enigszins af te zwakken, maar volgens de Fietsersbond is dat niet voldoende.

'Borstels ongeschikt'

De Fietsersbond heeft een open brief geschreven aan het college: 'De ontstane situatie kunnen we als Hengeloërs niet zo laten. De extra voorzieningen, zoals de al geplaatste borstels en een lift zijn onvoldoende, want de trap zelf is ongeschikt.'

In de brief schrijft de Fietsersbond dat de treden van de trap te smal zijn, waardoor fietsers niet volledig met hun voet op de trede kunnen staan. De organisatie pleit ervoor dat de trap minder steil wordt gemaakt en verder wordt doorgetrokken.

Hein Moens fietsersbond Vereijken Chris
Lees ook
Zo wordt Hengelo een toegankelijke fietsstad: 'Paaltjes weg en een snelheidsverlaging'

'Eerder betrokken'

Ook zouden de fietsrekken ongeschikt zijn vanwege de te lage hoogte, waardoor er volgens de Fietsersbond niet genoeg ruimte is voor een gemiddelde e-bike; hierdoor zijn al verschillende fietscomputers beschadigd geraakt. Daarnaast benadrukt de Fietsersbond dat ze graag in een eerder stadium betrokken wordt bij dit soort projecten. ‘Dat kan teleurstelling voorkomen en de inwoners van Hengelo onnodige kosten besparen.’

De gemeente Hengelo komt op een later moment met een reactie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.