Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Hessel Hoekstra uit Wierden rijdt weergaloze snelle rit en wint Schröder Masterclass 2023

Ereronde Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra rijdt de ereronde
Beeld: Schröder Masterclass

Wierdenaar Hessel Hoekstra met zijn paard Hot Lips is de snelste van het achttienkoppige deelnemersveld van de Schröder Masterclass en nam de hoofdprijs mee naar huis. De wedstrijd werd verreden in hartje Tubbergen.

Met een bijzonder sterk deelnemersveld was het vooraf vooral gissen naar de winnaar. Lokale favorieten als Gerco en Lars Schröder, Eric ten Cate en Tom Brinkman gingen de strijd aan met onder andere de winnares van vorig jaar, de Duitse Zoë Osterhoff, de Engelse Jodie Hall McAteer en de Ier Matt Garrigan. Uiteindelijk bleek Hessel Hoekstra uit Wierden de snelste.

Barrage

Na twee rondes bleef er een select gezelschap van elf deelnemers over voor de barrage.
Dat iedereen met de winst naar huis wilde bleek wel toen de kortste lijnen werden gezocht en er uitzonderlijk hard werd gereden.

Snel en foutloos

Emma Spanko uit Tsjechië zette als tweede starter in de barrage een tijd neer waar al haar concullega's zich op stuk beten. De pas 17-jarige Lars Schröder uit Tubbergen deed een hele knappe poging, maar zag een balk naar de grond gaan.
Uiteindelijk bleek het venijn in de staart te zitten, want Hessel Hoekstra reed met zijn Hot Lips een weergaloze snelle rit én bleef daarbij foutloos.

“In zo’n ambiance rijden geeft de ruiters maar ook de paarden vleugels”

Evenement leeft

Dat de Schröder Masterclass leeft onder de Twentse bevolking bleek wel door het toegestroomde publiek. Met zo’n 5000 bezoekers was er bijna geen plekje meer vrij rondom de hippische arena onder de rook van de Pancratiusbasiliek in Tubbergen.
“Het was weer een fantastische editie met een prachtige winnaar,” vertelt organisator Jort de Wit. “In zo’n ambiance rijden geeft de ruiters maar ook de paarden vleugels, dat is prachtig om te zien”.

De 23e editie van de Schröder Masterclass wordt gehouden van 17 tot en met 20 augustus 2024.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.