Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Jonge ruiters mogen zichzelf laten zien tijdens Tubbergse Schröder Bixie Masters

“Ik reed al paard toen ik twee jaar oud was”, zegt deelnemer Evie (6), terwijl ze over haar passie praat. Tijdens de jaarlijkse Schröder Masterclass in Tubbergen is één van de onderdelen de Schröder Bixie Masters. Bij dit onderdeel mogen de allerjongste ruiters zichzelf laten zien aan het publiek. “We proberen dit op een speelse en veilige manier te organiseren”, zegt Nederlands topspringruiter en mede-organisator Gerco Schröder.

De Bixie-proeven zijn bedoeld voor jonge rijders die nog niet mee mogen doen aan officiële wedstrijden. Tijdens de Schröder Masterclass in Tubbergen is er de mogelijkheid voor de deelnemers om zich aan te melden voor één dressuurproef en één springproef. “De jongste deelnemers zijn vier jaar en de oudste zijn ongeveer acht jaar oud”, vertelt Schröder.

Schroders Masterclass in Tubbergen trok vorig jaar 5000 bezoekers
Lees ook
Schröder Masterclass neemt Tubbergen vier dagen totaal in beslag

Springen

Deelnemers Bliss (5), Evie (6) en Lune (7) doen niet alleen mee aan de dressuurproef, maar ook aan de springproef. De drie springen over obstakels van twintig tot vijftig centimeter. “Ik vind de springproef het leukste onderdeel”, vertelt Evie. Ook jonge deelnemers Bliss en Lune springen al met hun paard. “Ik spring al over twintig centimeter”, vertelt Bliss trots.

“Ik heb een eigen paard thuis, zij heet Mona”

De drie jonge deelnemers hebben allemaal een eigen paard dat ze thuis verzorgen. “Ik heb een eigen paard thuis, zij heet Mona”, zegt deelnemer Lune. Rijders Bliss en Evie hebben ook een eigen paard, genaamd Binkie en Job.

21082023 Tubbergen Schroder Masterclass kind op paard
De springproef bij de Schröder Bixie Masters
Beeld: Roos Evers

Unieke plek

De Schröder Masterclass vindt plaats op het plein in het centrum van Tubbergen. “Het is toch een unieke plek die wij hier hebben”, zegt Schröder. De organisatie probeert met het variabele programma de mensen wat moois te laten zien van de paardensport. “Van de allerjongsten vandaag tot dinsdagavond met een top deelnemersveld”, sluit Schröder af.

Voor de drie jonge deelnemers Bliss, Evie en Lune was deze 22e editie nu al geslaagd. “Volgend jaar doen we weer mee”, zeggen de drie met een glimlach op hun gezicht. Deze dinsdagavond vindt om 19.00 uur de Schröder Masterclass plaats. Een tribunekaart voor de masterclass kost tien euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.