Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose zangeres in finale van nieuw SBS-programma 'The Talent Scouts'

Anika van Driel tijdens het programma The Talent Scouts Anika van Driel
Beeld: Talpa Network

Anika van Driel uit Almelo heeft zich zaterdagavond weten te plaatsen voor de finale van het SBS6-programma The Talent Scouts. Zij maakt deel uit van het team van zanger Flemming. Van Driel versloeg haar concurrent Annika in de halve finale, en daardoor blijft haar droom om op te treden tijdens Pinkpop levend.

Het SBS6-programma wordt voornamelijk beschouwd als een variant van het format van The Voice of Holland. De jury bestaat uit Angela Groothuizen, Tabitha, Nicky Romero, Flemming en Donnie. Ze zijn op zoek naar vier talenten die zich bij hun team willen aansluiten. Na elk optreden hebben de andere scouts de mogelijkheid om geld te bieden om dit talent naar hun eigen team te halen.

Keuze zat

Nederland maakte kennis met het zangtalent uit Almelo toen haar versie van het nummer 'House of the Rising Sun' van The Animals alle juryleden wist te imponeren. Donnie, Flemming en Tabitha stonden aan kop, nadat ze elk €3000 hadden geboden voor de zangeres. Uiteindelijk koos ze voor zanger Flemming, die onder andere bekend is geworden met nummers als 'Amsterdam' en 'Automatisch'.

Pinkpop

De winnaar ontvangt geen bijzonder hoog geldbedrag, maar wel iets van grote waarde voor in de toekomst. De prijs voor de winnaar omvat een exclusief optreden op één van Nederland's grootste festivals, Pinkpop. Daarnaast wordt aan de winnaar een bedrag van 25.000 euro toegekend, te besteden aan de act die ze op dat podium mogen presenteren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.