Verkeer
Stuur appje
Zoek

Weekend in Hengelo, Beckum én Oele: watergevecht, Muiterweek en meer

Foto hengeloos watergevecht Rechten Remco Ditmar2
Zondag wordt er voor de zesde keer een massaal watergevecht gehouden op het Burgemeester Jansenplein.
Beeld: Remco Ditmar

Dit weekend staan er weer allerlei activiteiten op de planning in Hengelo, Beckum en Oele. Met livemuziek, een watergevecht en een historische wandeling. Wij hebben alle activiteiten op een rijtje gezet.

Watergevecht binnenstad

De temperaturen worden dit weekend tropisch; een beetje verkoeling is dan niet verkeerd. Zondag wordt er voor de zesde keer een massaal watergevecht gehouden op het Burgemeester Jansenplein. Neem je waterpistolen mee en stort je in het ultieme watergevecht voor alle leeftijden. Hengelo Helemaal Nat wordt zondagmiddag gehouden van 13.00 tot 16.00 uur.

Foto hengeloos watergevecht Rechten Remco Ditmar2
Lees ook
Groot watergevecht in Hengelose binnenstad dit weekend: 'Leuk voor jong en oud'

Open zondag Oeler Watermolen

De Oeler Watermolen, ook wel de 'Oldemeule', is zondag open voor publiek. De historische molen is elke eerste en derde zondag van de maand te bezoeken. De watermolen geeft de bezoeker een goed inzicht in de techniek van onze voorouders. Je kunt de molen bezoeken aan de Olde Meulenweg. Hij is geopend van 12.00 tot 16.00 uur.

Stadswandeling Museum Hengelo

Wil je meer weten over de geschiedenis van Hengelo? Dan is de stadswandeling van Museum Hengelo iets voor jou! Een deskundige gids leidt je langs gebouwen van Stork, het bankje van Roosje en Menthol en de Lambertusbasiliek. De wandeling is zondag 20 augustus om 14.00 uur en start bij Museum Hengelo.

Muiterweek beckum

Wat ooit is begonnen als een weekje café Halfweg overnemen zodat de uitbater met vakantie kon, is uitgegroeid tot een jaarlijkse feestweek. Tijdens de Muiterweek zijn er allerlei activiteiten te beleven in en rondom het Beckumse café. Vier dagen vol gekkigheid en gezelligheid. Zo is er een grasvolleybaltoernooi op vrijdag, is er op zaterdag de Kauwgombalrally en kun je zondag terecht bij de Pastoor Osseproeverij. Het evenement is van vrijdag 18 tot maandag 21 augustus bij Café Halfweg aan de Pastoor Ossestraat 40 in Beckum.

Cultuurpodium Houtmaat

Na een korte onderbreking van twee weken zijn er zondag weer optredens bij De Houtmaat. Deze editie staat in het teken van muziek uit de jaren zestig en zeventig. De band Akku Revisited en Tallyman zullen tal van klassiekers ten gehore brengen. Je bent zondag welkom bij De Houtmaat van 14.30 tot 17.00 uur. Het adres is Houtmaatweg 9 in Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.