Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Groot watergevecht in Hengelose binnenstad dit weekend: 'Leuk voor jong en oud'

Foto hengeloos watergevecht Rechten Remco Ditmar2
Beeld: Remco Ditmar

De temperaturen worden dit weekend tropisch; een beetje verkoeling is dan niet verkeerd. Komende zondag wordt er voor de zesde keer een massaal watergevecht gehouden op het Burgemeester Jansenplein.

Traditie

Het is inmiddels een echte traditie geworden: "Van jong tot oud, iedereen doet graag mee," zegt organisator Tijs Jagers van "Hengelo Helemaal Stil?". "Eerst staan de ouders een beetje aan de zijlijn te kijken, maar na tien minuten doen ze vaak net zo enthousiast mee", lacht Jagers.

Waterpistolen

Het evenement wordt altijd kort van tevoren aangekondigd: "We organiseren het pas wanneer we zeker weten dat het mooi en warm weer wordt. Als het regent, heeft een watergevecht niet veel zin." Op het evenementenplein staan zwembadjes met water, waar mensen waterballonnen en waterpistolen kunnen bijvullen. "Het water wordt geleverd door café 't Pleintje. Het water uit de fontein op het plein is niet geschikt voor gebruik", aldus Jagers.

Afgebakend

Het gebied van het watergevecht is afgebakend met oranje pylonen. Hierbinnen mag het watergevecht gehouden worden. Toch hebben niet alle fietsers dat door: "Sommige fietsers komen er dan te laat achter en worden dan nat. De meeste fietsers vinden dat niet erg en kunnen er wel om lachen." Ook is er andere verkoeling: De ijscofiets van Franky is ook op het evenementenplein te vinden.

'Hengelo Helemaal Nat?' is zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.