Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Twee viertallen Dinkelruiters doen gooi naar eremetaal op NK in Ermelo

Een van de viertallen Dinkelruiters die mee doet aan het NK in Ermelo
Beeld: Wenke Snijders

“We hebben geen hele hoge verwachtingen”, zegt Wenke Snijders (21) uit Denekamp. “We hebben al moeite last minute reserves op te trommelen, want een aantal ruiters zijn ook nog op vakantie.” De paardensportvereniging de Dinkelruiters uit Denekamp neemt deze zaterdag 19 augustus deel aan het NK-dressuur, de Hippiade in Ermelo, met twee viertallen genaamd Error en de Dinkelruiters.

Verrassing

Gisteren nam Wenke Snijders samen met Merle Bodde ook al deel aan het NK-dressuur individueel. Van de dertig deelnemers werd ze twintigste en Merle vijftiende. “Voor mij ging het echt super, het was sowieso al een verrassing dat ik mee mocht doen, dat had ik helemaal niet verwacht. Ik dacht; hoe dan?”, aldus Wenke.

Christallo

Mede omdat ze nog een jong en onervaren paard heeft (Christallo is vier jaar oud) had ze nooit verwacht geselecteerd te worden voor het Nederlands Kampioenschap in de B Klasse. “Ik heb gewoon mijn rondje gereden en er ontzettend van genoten”, aldus de Denekampse, die dus zaterdag ook deel uitmaakt van een van de viertallen

“We hadden niet verwacht dat we ons met twee teams zouden kwalificeren”

“Elk team moet uit vijf ruiters bestaan omdat er ook een reserve moet zijn. Dan rijden we met ons vieren dezelfde dressuur als donderdag maar dan met een team. “Mede omdat we niet echt hebben kunnen oefenen zijn de verwachtingen niet zo hoog. Maar we hadden ook niet verwacht dat we ons met twee teams zouden kwalificeren”, zegt Wenke enthousiast.

Onderschatting

Maar van onderschatting mag ook geen sprake zijn, want beide teams, Error en Dinkelruiters, eindigden hoog op de regionale kampioenschappen, respectievelijk derde en tweede.

Oefenen met de reserve onder aanvoering van de Commandant
Beeld: Wenke Snijders
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.