Verkeer
Stuur appje
Zoek

Invalsweg in Enschede ruim twee weken dicht door aanleg stadsbeek, maar snelweg blijft bereikbaar

20230818 Westerval Parkweg Enschede GoogleMaps
Beeld: GoogleMaps

Een gedeelte van de Westerval, een van de belangrijkste invalswegen van Enschede, gaat de komende twee weken in beide richtingen dicht. Het gaat om het wegvak tussen de Parkweg en Het Poolman. De A35 en N18 zijn dus nog bereikbaar, maar alleen via de Parkweg.

De afsluiting is nodig vanwege werkzaamheden in het project GroenBlauw Westerval. Langs de Westerval wordt de Zuiderspoorbeek aangelegd. Deze beek voert grondwater en regenwater af vanuit een deel van het centrum en de wijk Horstlanden-Veldkamp. Dit moet wateroverlast in de toekomst beperken.

Start na de bouwvak

De afgelopen maanden zijn er al veel werkzaamheden uitgevoerd. In en rond de Westerval zijn kabels en leidingen verplaatst en duikers gegraven. Tot nu toe kon er nog gebruik worden gemaakt van één rijbaan in de richting van de binnenstad.

Parkweg
Lees ook
Deel van Parkweg in Enschede tijdelijk afgesloten om wateroverlast tegen te gaan

In de volgende fase van werkzaamheden is dat niet mogelijk. Na de bouwvak, maandag 21 augustus, wordt er begonnen met de aanleg van de beek en de benodigde verlagingen langs de Westerval. Daarvoor zal tijdelijk de hele straat afgesloten moeten worden.

Omleiding via Parkweg

In de praktijk betekent dit dat een klein stuk van de Westerval, tussen de kruising met de Parkweg en de kruising met Het Poolman (naast de autowasstraat), niet toegankelijk is. Automobilisten die op het bedrijventerrein moeten zijn, kunnen daar dus gewoon via de Volksparksingel komen.

Het verkeer dat de stad in en uit wil via de Westerval (en de A35 of N18) zal gedurende de wegwerkzaamheden alleen via de Parkweg kunnen rijden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op woensdag 6 september afgerond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.