Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose volkszanger scoort hit met TV-truckster Marianne. ”Meteen muzikale klik”

Johnny Bolk is weer in the house. De Almelose volkszanger is de studio ingedoken voor een duet met nationaal truckerlady Marianne Veenstra, bekend van het televisieprogramma Meiden die Rijden. Keep on Rolling wordt inmiddels grijsgedraaid op Nederlandstalige zenders in Nederland en België. ”Op Brugse Keppe is het de meest gedraaide singel.”

De zingende oud-transportondernemer vertelt het met gepaste trots. Na eerdere successen met de Deldense zangeres Nicole, van onder meer de cover-hit Islands in the Stream, was Bolk volgens eigen zeggen weer eens toe aan een duet met een dame. En laat zijn pad dat van Marianne Veenstra nou kruisen. ”Zo heel toevallig is dat ook weer niet”, stelt Bolk. ”We kennen elkaar uit het muziekwereldje en uiteraard van de weg.”

PHOTO 20230818 Johnny Bolk
Johnny Bolk en Marianne Veenstra bestormen als gelegenheidsduo verrassend radiozenders in binnen- en buitenland
Beeld: Bolk Entertainment

Trots

Marianne reageerde enthousiast toen ze het nummer hoorde en Johnny haar vervolgens vroeg het samen met hem op te nemen voor zijn nieuwe Engelstalige album. Met de zangeres uit Coevorden had hij meteen een artistieke klik en in de studio van Niels Lingbeek bloeide vervolgens met de tekst van Bolks vaste liedjesschrijver Franks Swenne iets moois tussen de twee artiesten. ”Het lijkt een schot in de roos. Keep on Rolling wordt op meerdere radiozenders in Nederland en België goed gedraaid. Bij de Belgische zender Brugse Keppe in Brugge is het al de meest gedraaide nieuwe binnenkomer geweest en op Radio Continu waren we Continuschijf. Dan heb je het over twee goed beluisterde stations van ons genre. Daar zijn we best een beetje trots op.”

Meisjesdroom

Veenstra maakt als singer-songwriter graag nummers over haar werk achter het stuur. Bloedgroep Diesel is haar bekendste hit. Ze werd echt bekend met het televisieprogramma Meiden die Rijden. Een serie die gaat over vrouwen die hun meisjesdroom hebben waargemaakt en vrachtwagenchauffeur zijn geworden. ”Ik heb het mooiste beroep dat bestaat”, meldt Veenstra, die van haar baas aangepaste werktijden heeft gekregen om die andere droom na te jagen: succes als zingende truckster.

“Het maakt me blij als ik een berichtje krijg van iemand die onderweg met plezier naar m'n muziek heeft geluisterd”

Convoi Exceptionnel

Bolk loopt daarentegen al wat langer mee in het artiestenwereldje en is door de jaren heen gegroeid in die rol. ‘Een feest is geen feest als Johnny niet is geweest’ luidt het alom in Almelo en omstreken. Bolk kreeg internationale bekendheid met zijn deelname aan het televisieprogramma Mighty Truckers op Discovery Channel. De beroepsgroep hoopte met de serie jonge mensen warm te krijgen voor het chauffeursvak. In die serie hoorde je Bolks nummers Convoi Exceptionnel en Lovin on the Highway voorbij komen als chauffeurs in hun cabine in beeld werden gebracht. ”Dat is leuk om te zien. Ik hoef niet rijk te worden van de muziek. Het maakt me blij als je een berichtje krijgt van iemand die onderweg met plezier naar je muziek heeft geluisterd. Daar doe je het voor.”

Zijstapje

Keep on Rolling is het eerste nummer van een tweede Engelstalig album dat hij nu in de maak heeft. Van origine is de Almeloër Nederlandstalig artiest. Volgens Bolk moet je af en toe een zijstapje durven maken. “Lovin on the Highway bleef goed doorlopen op de verschillende radiostations en dat is de aanleiding geweest om een vervolgalbum in het Engels op te gaan nemen.”

Hangar 11

Bolk hoopt zo snel mogelijk in Almelo en omstreken als duo met Marianne Veenstra op te treden. “Eind september ben ik solo van de partij tijdens Trucks@Twenthe in Hangar 11 op vliegveld Twenthe. Zodra we als duo in de buurt optreden laten we het weten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.