Hengelo
Politiek

Noodkreet PvdA: 'Niet bezuinigen, maar juist investeren in wijkcentra'

De acht Hengelose wijkcentra moeten samen 190.000 euro inleveren. PvdA Hengelo vindt dat een erg slecht idee. Zeker in het licht van corona en de gevolgen daarvan. Fractievoorzitter Marie-José Luttikholt heeft hierover een brief geschreven aan het college van B en W. Ze was woensdag 9 september aanwezig bij 1Twente Vandaag.

De bezuiniging is onderdeel van het interventieprogramma ‘sociaal domein’ zoals dat destijds door de raad werd vastgesteld. In totaal zou meerjarig meer dan acht miljoen moeten worden opgehaald, waarvan nu 190.000 euro bij de wijkwelzijnsvoorzieningen, zoals de wijkcentra formeel heten.

icon_main_quote_red_glyph

'Samen met de verenigingen vormen wijkcentra het fundament onder de samenleving'

Marie-José Luttikholt

Niet eens met de uitwerking

"Het klopt dat dit een raadsbesluit was, maar wij zijn het niet eens met de uitwerking. Zeker nu corona er zo in hakt. Wij vinden juist dat je extra moet investeren in de wijkcentra. Samen met de verenigingen vormen zij het fundament onder de Hengelose samenleving."

'Dat geld ga je terugverdienen'

Maar die twee ton moet toch ergens worden weggehaald? "Nee, hoor. Je verdient het geld namelijk dubbel en dwars terug doordat mensen minder een beroep hoeven te doen op zorg. In wijkcentra vinden mensen elkaar, je bestrijdt de eenzaamheid ermee. Dat gá je een keer terugverdienen", weet Luttikholt.

Politieke markt


De fractievoorzitter hoopt dat het college de noodkreet serieus neemt: "Ik zou graag een politieke markt georganiseerd zien waarbij we over dit onderwerp in debat gaan."