Verkeer
Stuur appje
Zoek

Voormalig musicus André Kerver op zoek naar hardlopers met een visuele beperking

Hardloper André Kerver uit Enschede geeft zaterdag 2 september een clinic speciaal voor hardlopers met visuele beperkingen bij de plaatselijke atletiekvereniging AC Tion. Kerver is zelf ook slechtziend en op zoek naar hardloopmaatjes voor onder meer de Singelloop in Enschede.

De 64-jarige Kerver is jarenlang eerste klarinettist geweest bij het Orkest van het Oosten. Door plotselinge oogproblemen, een kleine zes jaar geleden, heeft hij afscheid moeten nemen van zijn betaalde hobby.

Voormalig musicus André Kerver op zoek naar hardlopers met een visuele beperking RTV Oost
Beeld: RTV Oost

Hardlopen mét buddy

De laatste jaren is hardlopen nog belangrijker geworden voor de sportieve Kerver. Alleen, dat is best lastig met nog maar tien procent zicht. Daarom is hij vaak samen met zijn buddy, broer Richard, in het buitengebied van Enschede te vinden om een rondje hard te lopen. Maar ook op de atletiekbaan van AC Tion is hij veel te vinden.

Beleef het, proef het

"Hardlopen vond ik al enorm fijn om te doen. Maar zeker nu mijn leven een hele andere wending heeft genomen, door mijn visuele beperking, geniet ik nog meer van deze sport. En zeker samen met mijn broer. Het liefst ren ik met nog veel meer mensen en dus organiseer ik samen met Running Blind een hardloopclinic op zaterdag 2 september. Speciaal voor mensen die slecht zien en toch in gezelschap willen hardlopen. Mensen moeten dat beleven, proeven zou ik bijna zeggen, want ook met een visuele beperking is hardlopen superfijn!", aldus Kerver.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.