Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Hinke (14) uit Agelo zet haar droom in voor de dromen van zieke kinderen

“Een eigen winkel, dat zou ik wel heel graag willen”, zegt Hinke Scholten uit Agelo. Deze droom lijkt niet ver weg voor de jonge ondernemer. Op twaalfjarige leeftijd startte ze al met een eigen webshop. Die zij nu gebruikt voor het inzamelen van geld, voor het goede doel.

Deze webshop heeft Hinke eigenhandig gemaakt en ze zoekt zelf de kleding uit. “In het begin heeft mijn moeder mij wel geholpen, maar het meeste heb ik wel zelf gedaan.” Er gaat dan ook aardig wat tijd in haar webshop ‘Fashion by Hinke’ zitten. “Ik ben hier zo’n twee uur per dag druk mee.”

“Ik kan alles doen wat ik wil.”

En dat doet Hinke het liefst. Van kleding uitzoeken tot deze inpakken en versturen ‘eigenlijk vind ik alles leuk’. Maar als ze dan toch iets moet uitkiezen dan zijn het wel de tevreden klanten. “Als mensen mij een bericht sturen dat de kleding goed en mooi is, dat is wel heel leuk.”

Zolderkamer

Om de klanten van dienst te kunnen zijn heeft ze haar slaapkamer omgebouwd tot ‘magazijn’. Op haar zolderkamer, bij haar ouders, is er nog maar weinig ruimte over voor het bed. Er staan lange kledingrekken en een grote tafel waar de bestellingen verwerkt worden. Hier ontstond ook haar idee voor het inzamelen van geld.

icon_main_info_white_glyph

Wat is Make-A-Wish?

Make-A-Wish is een goed doel en actief in Nederland, en in vijftig andere landen. Dit goede doel vervult de wensen van ernstig zieke kinderen.

Droom waarmaken

“Ik kan alles doen wat ik wil, studeren, leuke dingen doen met vriendinnen en mijn droom waarmaken. Voor kinderen die ziek zijn is dit moeilijker, want zij zijn bezig met hun ziekte”, zegt de jonge ondernemer. Daarom ontwierp zij een shirt met een quote over het waarmaken van dromen. “Ik hoop dat we zo veel mogelijk geld ophalen, zodat zij de kans krijgen om een leuk dag te hebben.”

Ondernemer Hinke tijdens het inpakken van een bestelling.
Beeld: Iris Kuipers

De winst van de verkoop gaan naar het goede doel Make-A-Wish. De shirts liggen klaar, in elke maat, en zijn vanaf vrijdag 18 augustus 12.00 uur te koop via haar webshop www.fashionbyhinke.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.