Hengelo
Cultuur
Politiek

Paul Hoebee wil niet weg uit de Kasbah: ‘Nog voor geen 5 miljoen!’

In de Kasbah in Hengelo heerst onrust. Wooncorporatie Welbions is met zorginstelling Estinea in gesprek om hier tien tot veertien wooneenheden met 24-uurs zorg te realiseren. Tijdens de afgelopen vrijdag gehouden jaarvergadering bleek geen van de bewoners hier enthousiast over te zijn. Niet alleen omdat daarmee de rust in deze bijzondere buurt in het geding is, maar ook omdat de Kasbah een monumentale status heeft. En omdat mogelijk 4 bewoners hun huis uit moeten. Onder hen Paul Hoebee. Hij laat zien hoe bijzonder de Kasbah is en wat er op het spel staat.

'We willen iets met de leegstaande bedrijfsruimtes'

Welbions laat in een reactie weten op woensdag 7 oktober alle bewoners bij te praten over de plannen. Stadsstrateeg Robert Olde Heuvel van Welbions: “We willen inderdaad iets met de leegstaande bedrijfsruimtes op de begane grond. Overal in Hengelo kijken we naar leegstaand vastgoed. Daarbij kijken we vooral naar combinaties van wonen en zorg, waarbij we de cliënten willen betrekken bij de omgeving, door ze bijvoorbeeld mee te laten werken in een buurthuis. We zitten nu in de fase dat we de plannen met de monumentencommissie en de welstandcommissie bespreken en daarna volgen de bewoners."

icon_main_quote_red_glyph

‘Mogelijk moeten er inderdaad woningen sneuvelen’

Robert Olde Heuvel

'We moeten nog met de bewoners in gesprek'

Olde Heuvel: "Maar dat is allemaal onderdeel van de gesprekken die nog moeten gaan volgen. Als we er straks, om wat voor reden dan ook, niet uitkomen met elkaar kunnen ook andere opties weer in beeld komen, zoals de realisatie van grondgebonden woningen voor de huidige bewoners, die minder goed ter been zijn."