Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Hugomarkt in Denekamp kijkt vooruit naar theaterspektakel bij 750-jarig bestaan van het dorp

Hugomarkt Denekamp
Hugomarkt Denekamp
Beeld: Twente FM

Kramen met allerlei koopwaar staan zondag 22 augustus in het centrum van Denekamp. “Van paling tot sieraden, van stroopwafels tot speciaal bier, van alles. En natuurlijk de kramen van onze winkeliers”, zegt ondernemer Tessa Brummelhuis in het radioprogramma Twente wordt Wakker over de aanstaande Hugomarkt.

Naast de kramenmarkt is er van alles te doen. “Kinderen kunnen geschminkt worden, er staan springkussens, en van half een tot half vijf is er live-muziek.”
De Hugomarkt in Denekamp begin om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Hugomarkt

De Hugomarkt heette twee jaar geleden nog Denekamper Bouwvakbraderie. En dat heeft een reden, vertelt Brummelhuis.
Hugo van den Denekamp is de hoofdrolspeler in een historisch openluchtspel, dat in 2000 opgevoerd werd in de wijk De Knik. Het werd een spraakmakend succes. Er gingen stemmen op om dit verhaal nog eens op het podium uit te dragen.

750-jarig bestaan

Brummelhuis: “De Hugomarkt is een voorzetje op het 750-jarig bestaan van Denekamp. De bedoeling is dat dit verhaal dan opnieuw in een theatervoorstelling uitgevoerd wordt.”
De stichting Doarper is inmiddels bezig met de voorbereidingen daarvoor. Denekamp bestaat 750 jaar in 2027.

icon_main_info_white_glyph

Oude sage

Het verhaal van ridder Hugo is gebaseerd op een oude sage uit Oost-Nederland en speelt zich af in de veertiende eeuw. Ridder Hugo van de Denekamp doet er alles aan om zijn geliefde Adelgonde te huwen. Hij trekt ten strijde tegen de Friezen en als het gerucht gaat dat Hugo in de veldslag in Friesland is gesneuveld, probeert een tegenstander Adelgonde te huwen om zijn eigen gebied uit te breiden.
Hugo keert echter terug, levend en wel, maar wordt vervolgens door het Veemgericht ter dood veroordeeld…

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.