Verkeer
Stuur appje
Zoek

Putdekseldief actief in Hengelo: vijftig exemplaren gestolen

  • Putdeksel2 1twente
    Om het veilig te houden, zijn de gaten gedicht met stukken hout en kunststof.
    Beeld: 1Twente
  • Putdeksel1 1twente
    Om het veilig te houden, zijn de gaten gedicht met stukken hout en kunststof.
    Beeld: 1Twente

‘Hebt u onze putdeksels gezien?' Die vraag communiceerde de gemeente Hengelo dinsdagochtend naar haar inwoners. In de stad zijn de laatste weken zo'n vijftig putdeksels gestolen.

Sportlaan Driene

De laatste twee weken is het veelvuldig raak. Aan de Sportlaan Driene alleen al zijn 21 deksels ontvreemd. “Het is erg vervelend dat de deksels gestolen worden. Door het weghalen van de putdeksels ontstaan er gevaarlijke situaties. Het moet gewoon stoppen”, zegt een woordvoerder van de gemeente Hengelo.

Onveilig

Om het veilig te houden, hebben gemeentewerkers de gaten gedicht met stukken hout en kunststof. Het stelen van putdeksels gebeurt vaker in Nederland. In 2014 zijn er in Hengelo ook in een korte tijd tientallen ontvreemd. Veel geld leveren de putdeksels niet op: voor oud ijzer wordt ongeveer vijftien cent per kilogram gegeven.

Zoektocht

De meeste meldingen van gestolen putdeksels kwamen uit de omgeving Groot-Driene. Er zijn putdeksels gestolen aan de Trijpstraat, Watertorenlaan en aan de Enschedesestraat nabij de Lidl.

Wie de serieputdekseldief is, is nog onbekend. De politie is op de hoogte gebracht van de diefstallen. De gemeente roept Hengeloërs op uit te kijken naar de gestolen putdeksels en verdachte situaties te melden bij de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.