Verkeer
Stuur appje
Zoek

Beelden van mogelijk opzettelijke aanrijding in Enschede gaan rond op internet, verdachte zit nog vast

Thumbnail met foto in kader 1 Landbouwstraat aaanrijding
Dat aanrijding had plaats in de Landbouwstraat. De rode auto op de foto is niet betrokken bij het incident.
Beeld: GoogleMaps/screenshot video

Op internet gaan beelden rond van een aanrijding, afgelopen zondag aan de Landbouwstraat in Enschede. Daarbij raakte een 39-jarige man gewond. De politie vermoedt dat er opzet in het spel is en heeft de bestuurder van het voertuig aangehouden.

Een grote ster in de voorruit van een grijze Peugeot op de parkeerplaats bij basisschool De Koning was zondagavond een stille getuige van een aanrijding met een voetganger. Het incident had rond kwart over tien plaats en blijkt op camera te zijn vastgelegd.

Op de beelden, die onder meer via de website Dumpert zijn verspreid, is te zien dat er een ruzie gaande is in de Landbouwstraat. Dan komt er een Peugeot aangereden die met een redelijke vaart in ieder geval één persoon op de openbare weg raakt. "Er wordt er één kats doodgereden", roept de geschrokken filmer.

Verdachte zit nog vast

Het slachtoffer, een 39-jarige man met een onbekende woon- of verblijfplaats, is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de aard van zijn verwondingen is niets bekend. De grote vraag is of de aanrijding moedwillig is veroorzaakt of dat het gaat om een ongeluk.

Via nader onderzoek probeert de politie die vraag te beantwoorden. Over de toedracht van het ongeval, of de ruzie vooraf, wil de politie lopende dat onderzoek niets kwijt. Vermoedelijk gaat het om een incident in de relationele sfeer. De man die achter het stuur van de Peugeot zat, zit nog altijd vast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.