Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaalse scootmobielclub zoekt nieuwe leden die minimaal 15 kilometer per uur rijden

De Oldenzaalse Roadrunners zijn druk op zoek naar nieuwe leden. Door overlijden en opnamen in verpleeghuizen is de scootmobielclub, van 30 leden, gehalveerd naar 15 leden. Het criterium waar nieuwe leden aan moeten voldoen? “De scootmobiel moet minimaal 15 kilometer per uur rijden, en een vermogen van 35 tot 40 kilometer hebben”, zegt Trudes Velthof, mede-initiatiefnemer van de scootmobielclub.

De Roadrunners gaan een keer per maand op pad om te genieten van het Twentse landschap. Velthof stippelt dan een mooie route uit over wegen waar veel leden anders niet komen. “In je eentje rij je hier niet snel naartoe, omdat het afgelegen is. Mocht er dan iets gebeuren dan is er niemand die je kan helpen”, zegt Velthof.

Volle accu

Daarom heeft de groep zes vrijwilligers mee die de caravaan in goede banen begeleiden. Zij zorgen ervoor dat de leden veilig kunnen oversteken en dat de groep bij elkaar blijft. Het enige waar de scootmobielbestuurders aan moeten denken is een volle accu. “Daar waarschuwen wij ook voor, want je moet wel weer in Oldenzaal terugkomen”, zegt de mede-initiatiefnemer.

Die volle accu hebben de leden wel nodig, want Velthof stippelt avontuurlijke routes uit, dwars door de natuur. Dat maakt het voor veel leden een fijne club. “Door de natuur rijden vind ik echt prachtig en de gezelligheid met de groep natuurlijk”, zegt Yvonne die al 12 jaar met de club meerijdt.

De leden tijdens een rit door Het Springendal in Ootmarsum
Beeld: Iris Kuipers

"We zijn net een grote familie", vult Velthof aan. De leden komen voornamelijk uit de omgeving van Oldenzaal maar iedereen is welkom volgens Velthof. Van de 15 leden lopen de leeftijden uiteen van 50 tot 91 jaar. De club rijdt elke tweede vrijdag van de maand gezamenlijk een route.

Voor meer informatie: Wie zijn wij – OSC-DeRoadrunners

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.