Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Bibliotheek Hengelo opent ontwikkelplein voor spreekuren en vragen

  • Ontwikkelplein Bibliotheek Hengelo 2
    Het nieuw ingerichte ontwikkelingplein
    Beeld: Bibliotheek Hengelo
  • Ontwikkelplein Bibliotheek Hengelo 1
    Het nieuw ingerichte ontwikkelingplein
    Beeld: Bibliotheek Hengelo

HENGELO - Bibliotheek Hengelo opent een plek waar mensen terecht kunnen voor allerlei vragen en hulp. Bij het ontwikkelingplein zijn allerlei maatschappelijke organisaties betrokken die mensen hulp bieden bij bijvoorbeeld DigiD, belastingen en bij de Nederlandse taal.

Het ontwikkelingplein is bedoeld voor iedereen die hulp nodig heeft met bepaalde zaken. Begin dit jaar heeft de bieb een grote metamorfose ondergaan. Op de tweede verdieping is het ontwikkelingplein gerealiseerd. Maatschappelijke organisaties zullen verschillende spreekuren organiseren voor mensen die moeite hebben met bepaalde zaken. Voorbeelden zijn het invullen van formulieren, belastingaangifte, het gebruik van de DigiD en de Nederlandse taal. Pas geleden werd er nog een spreekuur gehouden over de nieuwe CoronaMelder app.

De bieb breidt het aantal verbonden maatschappelijke organisaties uit: “De bibliotheek was al de locatie van het Taalpunt, Brievenhulp, Digihulp, Servicepunt Vrijwilligerswerk en het Informatiepunt Digitale Overheid. Maar het aantal maatschappelijke instanties dat een plekje in de bibliotheek zoekt, neemt gestaag toe”, zegt Peter Bonekamp, adviseur van de bibliotheek. Het aanbod wordt uitgebreid met spreekuren over opvoeding, sollicitaties en voor studie gerelateerde vragen.

““Onze gezamenlijke insteek is dat iedereen aan zijn eigen ontwikkeling kan werken en daarmee zijn of haar doelen kan bereiken. De bibliotheek is daar een uitstekende plek voor.””

Volgens Bonekamp krijgt de bieb een steeds belangrijker maatschappelijke functie: “Onze gezamenlijke insteek is dat iedereen aan zijn eigen ontwikkeling kan werken en daarmee zijn of haar doelen kan bereiken. De bibliotheek is daar een uitstekende plek voor.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.