Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vak-P’ers kunnen ondanks straf ‘gewoon’ stadion in

20230727 FC Twente Hammarby rellen Foto Peter Lous Orange Pictures
De politie treedt op na de thuiswedstrijd FC Twente-Hammarby
Beeld: Orange Pictures/Peter Lous

Seizoenkaarthouders van Vak-P maken zich lang niet allemaal druk om de straf die de UEFA oplegt aan FC Twente. De organisatie besliste gisteren dat het vak donderdag tegen Riga FC leeg moet blijven. “Maar ik kan gewoon in een ander vak een kaart bestellen”, zegt een Vak-P’er. Op Twitter komen soortgelijke reacties voorbij.

FC Twente hoorde vrijdagavond de straf van de UEFA na de ongeregeldheden na afloop van het duel met het Zweedse Hammarby IF. De club moet de Vak-P tribune in de volgende wedstrijd tegen Riga FC leeg laten en een boete van ruim 60.000 euro betalen.

20230804 Vak P leeg Foto 1 Twente
Lees ook
UEFA straft FC Twente: Vak-P blijft leeg tegen Riga en een geldboete

De club besloot daarop om de al verkochte kaarten in Vak-P te blokkeren en de supporters hun geld terug te geven. In de ogen van verschillende supporters heeft het weinig effect, omdat ze gewoon ergens anders een kaartje kunnen kopen. Ze verwachten dat er rondom het uitvak kaartjes vrijkomen, aangezien Riga FC met weinig fans naar Enschede lijkt te komen. 'FC Twente heeft dus 1500 extra tickets over. Oftewel elke Vak-P'er koopt kaarten in dat vak', zegt een Twente-supporter op X (voorheen Twitter).

Daarnaast is er op het platform veel kritiek op de beslissing om een heel vak te sluiten nadat een relatief kleine groep de fout in is gegaan. "Belachelijk! Ze moeten de daders pakken. Niet een heel vak, waarvan de het grootste deel er niets mee te maken had. De actie werd ook vanuit Vak-P afgekeurd. Je straft nu de verkeerde mensen, inclusief de spelers."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.