Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Wethouder Bekhuis-Groothuis: ‘We vinden het belangrijk dat starters in Tubbergen blijven wonen, maar dan moeten er wel banen zijn voor hen’

Wethouder Ursula Bekhuis gemeente Tubbergen
Ursula Bekhuis-Groothuis, wethouder gemeente Tubbergen.
Beeld: Twente FM

“De enquête gaat over werkgelegenheid. We willen graag weten van bedrijven wat ze zoeken, vooral om jonge mensen te behouden voor de arbeidsmarkt”, zegt wethouder Ursula Bekhuis-Groothuis in het radioprogramma Twente wordt Wakker. In het gesprek gaat ze ook in op uitbreiding van industrieterreinen.

De gemeente Tubbergen hield, samen met de gemeente Dinkelland, een enquête onder de ondernemers in deze gemeenten, die medewerkers van 15 tot 29 jaar in dienst hebben.

“We vinden het belangrijk dat starters in onze gemeente blijven wonen, maar er moeten ook banen zijn voor hen. Dat dat één op één matcht wil je natuurlijk het allerliefst, dat lukt niet altijd, maar het is wel belangrijk om dat bij elkaar te brengen. We horen wel eens geluiden, maar we zijn benieuwd hoe het nu precies is. Vandaar de enquête.”

Behoud jongeren

De ondernemers met jongvolwassen medewerkers in dienst kregen onder andere vragen voorgelegd over tot welke sector het bedrijf behoort, hoeveel jongeren het bedrijf in dienst heeft, waarom deze jongeren voor hun bedrijf hebben gekozen, hoeveel jongeren de laatste twee jaar het bedrijf hebben verlaten voor een bedrijf buiten de gemeente, wat het bedrijf doet om jongeren te behouden en of de ondernemers redenen weten waarom jongeren binnen de gemeente willen blijven werken.

Verblijf en vertrek

“Wij willen graag zicht krijgen op redenen van verblijf en vertrek van jongvolwassenen in de gemeente”, aldus Bekhuis-Groothuis.

Uitkomsten

Welgeteld 97 ondernemers met jongere medewerkers in Dinkelland en Tubbergen vulden het formulier in. In het najaar 2023 worden de uitkomsten bekend gemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.