Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Vergoeding voor kruidenmengsel aan agrariër Wierden

Koe in de wei
Beeld: rtv not

Landschapsvereniging De Reggestreek en de gemeente Wierden zetten zich gezamenlijk in voor de crowdfundingscampagne 1001ha.nl. Via een financiële bijdrage aan de actie van Urgenda en LTO Nederland krijgen boeren uit de gemeente Wierden een korting van 150 euro per hectare op de aanschaf van kruidenrijk grasmengsel.

icon_main_info_white_glyph

Biodervisiteit

Kruidenrijk grasland is goed voor de bodem en biodiversiteit. Door de grotere variëteit aan bloemen en grassen kunnen er meer bijen en insecten leven. Dit trekt weer vogels en andere dieren aan. Ook voor koeien is een mengsel van grassen en kruiden gezond. Er komt minder methaan en lachgas vrij in de pens van de koe. Een kruidenrijk grasland heeft daarnaast minder kunstmest nodig, is droogtebestendiger doordat kruiden dieper wortelen en is beter voor het klimaat.

Voorzitter Bert Ooms van Landschapsvereniging De Reggestreek: “Het is een mooie samenwerking tussen Landschapsvereniging de Reggestreek en de gemeente die goed is voor koeien, bodem, klimaat en milieu in de gemeente”, aldus Ooms op Twente FM.

icon_main_info_white_glyph

Bestellen mengsel

Bestellen van zaadmengels kan via de website: 1001ha.nl. De korting geldt voor maximaal drie hectare zaaigoed per agrariër.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.