Verkeer
Stuur appje
Zoek

In Almelo rollebollen de bubbel-voetballers langs elkaar heen

20230801 Bubbel-voetbal Almelo Topsportcentrum IISPA
Beeld: Sportbedrijf Almelo / Mirjana Skobic

De regels zijn hetzelfde als bij gewoon voetbal, de scheids laat alleen veel meer toe dan in een reguliere voetbalwedstrijd. Wie z’n tegenstander ongestraft ondersteboven wil duwen moet lekker gaan bubbel-voetballen.

Zoals deze dinsdag in de IIspa waar 20 kinderen, verpakt in een opgeblazen ballon, het tegen elkaar opnemen. Het is wel even wennen. Want kom je te dicht bij je tegenstander, dan loop je de kans eerst de man of vrouw te raken en dan pas de bal. De ene na de andere bubbel-voetballer rolt dan ook over de vloer en dat iedere keer weer tot grote hilariteit van de andere bubbel-voetballers. Willem, Bryan en Rafael doen ook mee. Het heeft ze zo te zien behoorlijk wat kracht gekost als ze na het laatste fluitsignaal uit hun plastic bubbel zijn gekropen. "Leuk spel”, roept Bryan, die net van voetbal is afgegaan en zich voor kickboksen wil opgeven. "Als je omvalt, rol je zo weer overeind!”

Folder

Rafael en Willem zitten op voetbal en geven aan dat dit toch heel iets anders is. Net als Bryan en de andere 17 bubbel-voetballertjes vindt ook Rafael dit prachtig om een keer te doen. "Mijn moeder zag het in een folder staan en ik ben blij dat ze me heeft aangemeld.” Willem kwam via de website van FestivAlmelo bij het bubbel-voetbal in de IIspa terecht. "Gaaf hoor. Als ze dit de volgende keer weer doen, geef ik me weer op.”

Verhuizen

De regen speelt het FestivAlmelo overigens wel parten. Gisteren moest het kanovaren worden ingekort wegens het slechte weer en het bubbel-voetbal is deze ochtend verplaatst van buiten naar binnen. "De animo is er gelukkig niet minder om”, meldt sportdocent Michiel Bentsink van Sportbedrijf Almelo. Samen met zijn collega’s Mirjana Skobic en Charlie van den Bos wordt er voor gezorgd dat dag voor deze kinderen niet meer stuk kan. "Voor ons is het eigenlijk werk, maar je krijgt zelf ook het vakantiegevoel van het enthousiasme van deze kinderen. Dat is de hele week al zo. Ondanks het slechte weer zijn er ook veel aanmeldingen voor het buitenprogramma. Voor het bubbel-voetbal hadden we 20 plekken beschikbaar en het zit vol. Als een activiteit echt niet lukt door het weer, dan proberen we naar binnen te verhuizen. Omdat de meeste sporthallen door het Sportbedrijf Almelo worden beheerd, levert dat geen gedoe op.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.