Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vier dagen lang bruisend centrum tijdens eerste editie Open Air Almelo: ‘De hele binnenstad komt tot leven’

230731 Open Air Almelo
Beeld: Open Air Almelo

Vier dagen lang verandert het centrum van Almelo in een bruisende binnenstad. Het weekend dat in het teken staat van de Profronde wordt in samenwerking met Boulevard Outdoor aangevuld met muziek, dans, eten en gezelligheid tijdens het nieuwe zomerfestival Open Air.

De voorbereidingen van de Profronde zijn al in volle gang, maar anders dan voorgaande jaren. In samenwerking met Boulevard Outdoor organiseren zij de eerste editie van het zomerfestival Open Air Almelo. “De organisatie van de Profronde heeft ons benaderd om het evenement een boost te geven”, vertelt mede-eigenaar Eser Guzel van Boulevard Outdoor, “maar om voor drie uurtjes een podium op te zetten leek ons geen goed idee, dus hebben wij besloten om er een vierdaags festival van te maken. Zo komt de hele binnenstad tot leven.”

Aanvulling

Aan de 39ste editie van de Profronde verandert er verder niets. “De dag van de Profronde wordt georganiseerd door de organisatie zelf, dit blijft hetzelfde. Tijdens het weekend regelen wij alles wat nodig is voor een festival, zoals de inrichting, catering, muziek en de artiesten. Zie het als een soort aanvulling van het evenement.”

Trek je oranje outfit aan

Het festival in het centrum begint op donderdag 24 augustus met een Hollandse middag en avond. Ouderen kunnen aansluiten tijdens de Hollandse middag bij het Huis van Katoen en Nu en door het hele binnenstad zijn er oudhollandse spellen te vinden, zoals zaklopen, koemelken, sjoelen en blikgooien. De avond staat in het teken van Nederlandstalige muziek met optreden van de volkszangers Jannes en Marco Schuitmaker.

Dag vol wielersport

Vrijdag 25 augustus staat de Profronde op het programma. De gehele dag staat in het teken van de wielersport. Naast de ronde kunnen kinderen uit Almelo en omstreken zich opgeven voor de dikke bandenrace. Op de sponsoren en ondernemers staat er een Business Event te wachten met een mountainbike clinic onder leiding van Maarten Nijland en een culinair hoogstandje bij Grand Café Ledeboer. De avond wordt afgesloten met een huldiging voor de profs en een gevarieerd muziekprogramma.

Boulevard Night

Zaterdagmiddag 26 augustus organiseren verschillende bedrijven en verenigingen een sportieve en culturele dag. Tijdens het avondprogramma vindt er in het centrum een Boulevard Night plaats. Artiesten zoals Broederliefde en Trobi zorgen ervoor dat de binnenstad opleeft door middel van muziek en entertainment op de Boulevard Outdoor Stage.

Kindermiddag en foodtrucks

De organisatoren houden rekening met alle leeftijden tijdens het vierdaagse evenement. Het festival sluit af met een Food Truck Festival waar kraampjes en foodstrucks opgesteld staan met gerechten van over de hele wereld. Kinderen kunnen tijdens deze middag dansen op de nummers van de kinder-DJ, klimmen en klauteren in een springkussen en Fenna Ramos, bekend van Zappelin, komt langs voor een meet en greet.

“We willen dat het een stadsfestival wordt”

Gratis toegang

De activiteiten van het zomerfestival zijn gratis toegankelijk. “We willen dat het een stadsfestival wordt. Mensen moeten zich niet verplicht voelen om overal een ticket voor te halen, dan is het gemoedelijke eraf.” Voor het evenement zetten ook veel vrijwilligers zich in om de eerste editie van Open Air succesvol te laten slagen.

icon_main_info_white_glyph

Open Air Almelo

Van 24 augustus tot en met 27 augustus tovert de binnenstad van Almelo zich om tot een zomerfestival. Opgeven voor de activiteiten tijdens de Profronde kan via www.openairalmelo.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.