Verkeer
Stuur appje
Zoek

Training moet Wierdense kinderen helpen met overgang naar middelbare school: 'Leerlingen leggen lastig contact buiten mobiele telefoon om'

“Wij begeleiden kinderen die het lastig vinden om van de basisschool naar de middelbare school te gaan”, zegt Judith Oude Engberink, maatschappelijk werker bij Avedan. Avedan geeft een tweedaagse training waarbij leerlingen verschillende oefeningen doen met leeftijdsgenoten.

Tijdens deze training gaan leerlingen met anderen in gesprek over de spanning die zij ervaren om naar een nieuwe school te gaan. Ook praten zij over groepsdruk en hoe zij hier mee om kunnen gaan. “Door dit samen te delen zien leerlingen dat zij niet de enige zijn die hier last van hebben”, zegt Oude Engberink.

Rollenspel

Daarnaast krijgen zij ook te zien hoe een middelbare school werkt. “Hoe je op een goede manier kan plannen en hoe roosters werken”, zegt Oude Engberink. De leerlingen doen ook een aantal rollenspellen om contact te leren leggen met leeftijdsgenoten.

De cursus wordt voor de eerste keer in Wierden georganiseerd. Een aantal schoolmaatschappelijk werkers signaleerden dat kinderen moeite hebben met de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Daarom is deze training, die al in Almelo en Rijssen-Holten wordt gegeven, nu ook te volgen in Wierden.

Extra spannend

“Wij zien dat kinderen het lastiger vinden om sociale contacten aan te gaan buiten een telefoon om. Het is voor kinderen die hier moeite mee hebben extra spannend op een grote school.” De training 'On the road' moet kinderen hierbij helpen. De deelname is gratis en de training vindt plaats op maandag 28 en dinsdag 29 augustus. Meer informatie op www.avedan.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.