Verkeer
Stuur appje
Zoek

Situatie Hammarby-supporter in ziekenhuis stabiel: "Gaat iets beter"

20230728 Rellen FC Twente Hammarby bron Twitter jpoelstra02
Beeld: Twitter jpoelstra02

De situatie van de Hammarby-supporter die gisteravond het ziekenhuis in is geslagen, is stabiel. Dat laat mede-supporter René den Engelse weten aan RTV Oost. "Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar stuurde een WhatsApp-bericht dat het 'oké' gaat."

De supporter viel gisteravond door de rellen meters naar beneden, van de tribune af. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een medewerker van de Zweedse club bevestigt aan de krant Sportbladet dat de situatie van hem stabiel is. "De persoon maakt het naar omstandigheden goed en wordt binnenkort ontslagen uit het ziekenhuis."

'Gaat helemaal mis'

Den Engelse, die in Zweden woont en fan is van Hammarby, zag het gebeuren. "Ik zat zelf aan de overkant in het stadion. Een grote groep FC Twente-supporters liep vanaf andere tribunes naar de hoofdtribune. Toen wist ik: dit gaat zo helemaal mis."

Schermafbeelding 2023 07 27 om 22 57 02
Lees ook
Tien aanhoudingen rond FC Twente-Hammarby, activiteiten in Enschedese binnenstad uit voorzorg gestopt na rellen

Den Engelse kreeg gelijk. Een grote groep supporters, van beide clubs, ging met elkaar op de vuist. "Er zaten families met kinderen tussen. Het was echt verschrikkelijk."

Tekortgeschoten

Al vanaf de dag dat Den Engelse in Enschede arriveerde, was de sfeer gespannen. "Daar begon het allemaal. Je merkte aan alles en iedereen dat er een gespannen sfeer was. Door de regels en beperkingen vanuit de gemeente. En in het stadion ook door de organisatie van FC Twente. Beide zijn echt flink tekortgeschoten."

“Ik ben bang dat het volgende week niet goed gaat”

Na de wedstrijd moesten de supporters in het uitvak een lange tijd wachten. "Er mocht niemand uit. Er heerste een opgefokte sfeer. Er zat een moeder met een 8-jarig kind bij. Ze wilden gewoon naar het hotel, maar mochten geen kant op. Het was echt verschrikkelijk."

Volgende week

Volgende week komt FC Twente op bezoek in Stockholm. Er wordt gevreesd voor nieuwe rellen. "Ik ben inderdaad bang dat het misgaat volgende week. Je houdt het ook niet tegen. Het is een grote stad en er zijn jongens uit op een confrontatie. Er zal een behoorlijke lading op zitten volgende week.

"Bij Den Engelse is de rust wel weer teruggekeerd. "Ik rij nu met drie vrienden terug naar Zweden. Een mooie rit om alles nog maar eens te bespreken. Want ik houd hier een hele nare smaak aan over."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.