Verkeer
Stuur appje
Zoek

Mobiele Eenheid patrouilleert in Enschedese binnenstad

  • Mobiele Eenheid 2
    Mobiele Eenheid en reguliere politie-eenheden patrouilleren in de Enschedese binnenstad, waar Zweedse voetbalsupporters tot en met vrijdag worden geweerd.
    Beeld: Ernst Bergboer
  • Mobiele Eenheid 1
    Mobiele Eenheid en reguliere politie-eenheden patrouilleren in de Enschedese binnenstad, waar Zweedse voetbalsupporters tot en met vrijdag worden geweerd.
    Beeld: Ernst Bergboer

In aanloop naar het duel tussen FC Twente en het Zweedse Hammarby IF nemen politie en het gemeentebestuur het zekere voor het onzekere. Zweedse fans zijn niet welkom in de Enschedese binnenstad en om de noodverordening waarin dat wordt geregeld te handhaven, patrouilleren ME en reguliere politie-eenheden door de straten.

Vorig jaar gingen aanhangers van het Italiaanse Fiorentina een dag voor het tweede treffen met FC Twente in de binnenstad op de vuist met Enschedeërs. De politie was destijds niet voldoende voorbereid op mogelijke calamiteiten. Maandag werd een noodverordening ingesteld om herhaling dit keer te voorkomen.

Alleen fanzone

De noodverordening houdt vermoedelijk ook verband met signalen dat supporters van beide clubs een gewelddadig treffen zouden voorbereiden. Daar komt bij dat de Enschedese Oude Markt donderdagavond ook het decor is voor een editie van de Grolsch Summer Sounds. Bovendien is het dan koopavond. Loco-burgemeester Niels van den Berg vond die optelsom voldoende reden om veiligheidsmaatregelen te nemen.

Enschede Oude Markt Ernst Bergboer
Lees ook
Kritiek op weren Zweedse supporters in Enschede: 'Gastvrijheid om je dood te schamen'

Zweedse fans mogen drie dagen - vanaf vandaag tot en met vrijdag - het centrum niet in. Zij kunnen wel terecht bij de fanzone, die is ingericht bij de Grolsch Veste. Er zijn 1.500 kaartjes verkocht aan Zweedse fans, maar verwacht wordt dat er ook Hammarby-supporters zonder kaartje naar Enschede komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.