Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose schilder verkoopt schilderijen om in Oeganda verloskundigen op te leiden

Thumbnail Piet van de Hoef Knotwilgen
Een kunstwerk van Piet van den Hoef
Beeld: Piet van den Hoef

De Almelose kunstschilder Piet van den Hoef opent binnenkort een nieuwe expositie in de Grote Kerk van Almelo. De expositie met als thema tuinen en landschappen. Een groot gedeelte van de kunstwerken zijn te koop en de opbrengst van deze werken gaat naar Stichting Equator Medicare.

Stichting Equator Medicare bouwt in Oeganda een kliniek met een eigen verloskundigenopleiding. Dat is hard nodig, vindt de kunstschilder.

Stichting Equator Medicare

De stichting is opgericht door Dick Jungst uit Almelo. Vroeger was hij huisarts. Na zijn vervroegde pensioen ging Jungst vrijwilligerswerk doen in de gezondheidszorg van ontwikkelingslanden. In samenwerking met Wilde Ganzen opende Equator Medicare gezondheidscentra in onder andere Pakistan, Ethiopië en Oeganda. De Rotaryclub van Almelo en omgeving bieden financiele steun. De stichting focust zich nu op het bouwen van een kliniek in Oeganda met eigen verloskundigen opleiding.

Tannowitkamp 1479 scaled
Lees ook
Op de bakfiets voor het goede doel: Rotaryclub Almelo doet het

Opening

Op vrijdag 4 augustus wordt de expositie feestelijk geopend in de Grote Kerk. Piet van de Hoef en Dick Jungst vertellen over hun werk en er zijn optredens van een Oekraïens zangduo: Nodari Rosopidze en Tatiana Baturina. Het duo moest na de Russische inval vorig jaar hun land ontvluchten en vond in Almelo een tijdelijk onderkomen.

icon_main_info_white_glyph

De expositie

De expositie in de Grote Kerk is van 4 augustus tot en met 29 oktober gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van Kerk Open: donderdag en vrijdag 13:30 - 15:30 uur, zaterdag 13:00 - 16:00 uur en ook op de laatste zondag van de maand 13:00 - 16:00 uur

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.