Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Gemeente Wierden wint voucher van 20.000 euro voor vergroening bedrijventerrein Violenhoek

Wethouder richard kortenhoeven gemeente wierden
Richard Kortenhoeven, wethouder
Beeld: Twente FM

Zowel de gemeente Wierden als de gemeente Dinkelland hebben een groene voucher ter waarde van 20.000 euro gewonnen voor de vergroening van één van hun industrieterreinen. Voor Wierden is dat de Violenhoek, en voor Dinkelland is dat De Mors in Ootmarsum.

Hittestress

“We zijn er blij mee. We kunnen hier mooie stappen mee zetten”, zegt wethouder Richard Kortenhoeven van de gemeente Wierden. “Op het bedrijventerrein zijn we met herstructurering bezig. De Violenhoek heeft veel verstening en bijna geen groen. Dat zorgt voor wateroverlast en hittestress. Dan is het goed dat je juist op die bedrijventerreinen aandacht aan vergroening schenkt."

“De uitvoering doen we samen met ondernemers, die zij er ook nauw bij betrokken”

Bomen en wadi's

De gemeente krijgt een vergroeningsadvies aangeboden door de provincie. “Daar hangt 20.000 euro aan voor de daadwerkelijke uitvoering. Dat is mooi en de uitvoering doen we samen met ondernemers, die zij er ook nauw bij betrokken.”

Kortenhoeven denkt onder andere aan meer bomen en het aanleggen van wadi’s om wateroverlast tegen te gaan. “Minder bestrating en meer groen. We gaan na de zomer kijken hoe we dit met elkaar aan gaan vliegen en oppakken.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.