Verkeer
Stuur appje
Zoek

Stadscentrum Enschede verboden terrein voor supporters Zweedse Hammarby

Fans van Hammarby zijn donderdag welkom in de fanzone bij de Grolsch Veste
Beeld: Emile Urban

Het eerste de beste Europese optreden van FC Twente is voor het stadsbestuur meteen reden om een noodverordening voor de binnenstad van Enschede in te stellen. Fans van het Zweedse Hammarby IF uit Stockholm en supporters van andere clubs dan FC Twente mogen van woensdag 26 juli tot en met vrijdag 28 juli niet in het stadscentrum van Enschede komen. De 1500 fans van de voetbalclub uit Stockholm met een toegangsbewijs zijn donderdagmiddag welkom in de fanzone bij de Grolsch Veste.

Veiligheid

De noodverordening is ingesteld door loco-burgemeester Niels van den Berg na overleg met het Openbaar Ministerie. De maatregel wordt genomen, omdat volgens Van den Berg de veiligheid van de stadsbezoekers in het geding is.

Naast de voetbalwedstrijd in de tweede voorronde van de Conference League staat donderdagavond ook de Grolsch Summer Sounds Enschede Dance op de Oude Markt en de regulier koopavond op het programma. Dat is te veel van het goede vindt de loco-burgemeester. Met de voorliggende noodverordening wil hij een eventuele confrontatie tussen supporters in de binnenstad voorkomen.

Volgens loco-burgemeester Niels van den Berg is de veiligheid in het geding. Daarom vaardigde hij een noodverordening uit.
Volgens loco-burgemeester Niels van den Berg is de veiligheid in het geding. Daarom vaardigde hij een noodverordening uit.
Beeld: Ernst Bergboer

Plastic bekers

De noodverordening geldt vanaf woensdagochtend 10.00 uur tot vrijdagmorgen 10.00 uur. Door de maatregel kan de politie snel ingrijpen als het nodig is. Bezoekers kunnen worden aangehouden en weg worden gestuurd. De aanwijzingen van de politie moeten meteen worden opgevolgd.
Een onderdeel van verordening is ook het verzoek van de stadsbestuurder aan ondernemers in de binnenstad en rond het stadion om de consumpties in plastic bekers te schenken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.