Verkeer
Stuur appje
Zoek

Alle genomineerden van Almelose Beste Buur-verkiezing zijn straks winnaars: ‘Hebben we toch beter gevoel bij’

230724 verkiezing beste buur
Corrie de Groot was vorig jaar nog de welverdiende Beste Buur van Almelo
Beeld: Beter Wonen

De verkiezing Beste Buur zal dit jaar geen winnaar opleveren zoals voorgaande jaren het geval was. Dat meldt Fokkelien Boorsma van woningcorporatie St. Joseph, samen met Woningbouwvereniging Beter Wonen initiatiefnemer van de verkiezing.

Plan is om alle genomineerden van de komende, zesde editie in het zonnetje te zetten. “Het is altijd lastig om een winnaar te kiezen uit meerdere mensen die allemaal als een goede buur zijn. Andere nominaties zijn er niet minder om. Daarom is er nu voor gekozen om zaterdag 23 september tijdens nationale burendag bij alle genomineerden langs te gaan.”

Nationale Burendag

En dus ontving Corrie de Groot vorig jaar als laatste winnares in de oude opzet de Beste Buur Bokaal, een bronzen kunstwerk van Frieda Waanders. Boorsma: "Vanaf dit jaar reiken we de bokaal niet meer uit en bezorgen we de genomineerden in plaats daarvan een kleine attentie. De verkiezing blijven we belangrijk vinden omdat we hechten aan goed noaberschap. Het draagt ertoe bij dat ouderen bijvoorbeeld langer thuis kunnen blijven wonen en we hopen tegelijkertijd dat het eenzaamheid vermindert.”

Verbinding

De Beste Buur verkiezing wordt in meerdere gemeentes gehouden en breed gedragen door woningcorporaties, huurdersorganisaties, welzijnsorganisaties en gemeenten. "Samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren. De verkiezing Beste Buur is daar onderdeel van.”

Kleine dingen

De hele maand augustus kunnen besten buren worden voorgedragen. Er zijn geen speciale restricties aan zo’n voordracht verbonden, benadrukt Fokkelien Boorsma. “Iemand kan zich op allerlei manier verdienstelijk maken in de buurt. Dat kunnen ook gewoon kleine dingen zijn waar de ander veel plezier mee wordt gedaan.”

icon_main_info_white_glyph

Voordragen

Voordrachten kunnen vanaf 1 augustus de hele maand naar [email protected] worden gestuurd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.