Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jeugdige fietsers in Enschede onder bedreiging met vuurwapen beroofd

20230721 Vuurwapen pistool bedreiging wapen
Beeld: Pixabay

Twee jongens zijn donderdagavond, rond middernacht, onder bedreiging van een vuurwapen beroofd. Dat meldt de politie Enschede op social media. De beroving gebeurde op de Keppelerdijk tussen Enschede en Glanerbrug, waar de jongens op dat moment samen met vier andere vrienden fietsten.

De groep van zes jongens, allen rond 15 jaar oud, fietsten in twee groepjes op de Keppelerdijk. Vanuit de richting van de Moerasspirealaan werden zij ingehaald door een jongeman op een fiets. Deze passeerde eerst een groepje van vier jongens en ter hoogte van een hekje op de weg ging hij ook de andere twee jongens voorbij.

Geld afhandig gemaakt

Daar zou de dader een vuurwapen achter zijn broekband vandaan hebben gehaald en de twee jongens hebben gedwongen om waardevolle spullen af te geven. Onder andere muziekoortjes en een portemonnee zijn zo afhandig gemaakt.

De andere vier jongens zagen het voorval gebeuren en keerden om. Na de beroving ging de dader er vandoor en haalde hij het groepje voor de tweede keer in. De jongens zijn volgens de politie geschrokken, maar niet gewond geraakt. De hoop van de politie is gevestigd op getuigen die iets hebben gezien of gehoord.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.