Verkeer
Stuur appje
Zoek

VoorleesExpress zoekt Hengeloërs die kinderen helpen met taalachterstand

20230716 VoorleesExpress
Beeld: VoorleesExpress

De VoorleesExpress wil kinderen met een taalachterstand extra aandacht geven. Het burgerinitiatief zoekt daarom voorlezers in Hengelo. Voor laaggeletterde ouders is het moeilijk om hun kinderen te helpen met taalontwikkeling. Dit initiatief helpt daarbij.

Een halfjaar lang gaan vrijwilligers van de VoorleesExpress elke week bij gezinnen thuis samen met ouders voorlezen en taalspelletjes doen met de kinderen. Ook geeft de voorlezer tips aan de ouders. De VoorleesExpress zit door heel Nederland en werkt samen met bibliotheken. Het nieuwe seizoen in Hengelo start in september en de bieb zoekt niet alleen mensen die graag voorlezen, maar ook coördinatoren.

Kinderen praten meer

De VoorleesExpress heeft het afgelopen seizoen zijn vruchten afgeworpen. Maar liefst 45 trajecten zijn afgerond en 67 kinderen zijn meer gaan praten en hebben zelfvertrouwen gekregen. Bibliotheek Hengelo zegt dat het initiatief effectief is. De taalomgeving is verrijkt en de woordenschat wordt groter. Ouders zijn daarnaast vaak geïnspireerd en gaan thuis meer taalactiviteiten doen.

Ook geïnspireerd? Aanmelden als voorlezer kan via www.voorleesexpress.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.