Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sportbedrijf Almelo organiseert Zwem4daagse: ‘Echte diehards kunnen zich opgeven voor veertig banen zwemmen’

120723 zwem4daagse almelo
Beeld: Sportbedrijf Almelo

De één bereidt zich voor op een wandelvierdaagse en de ander stapt op zijn mountainbike. Voor de waterratten van Almelo is het volgende week een sportief paradijs. Sportbedrijf Almelo organiseert dan de Zwem4daagse.

Drukte verdelen

De naam zegt het al: vier dagen achter elkaar zwemmen. Op twee momenten op de dag kan er gezwommen worden. Dit kan in de ochtend van 07.00 tot 10.00 of in de avond van 18.00 tot 20.00. “Maar je mag ook gerust op beide momenten komen”, vertelt Sander Ten Tusscher van Sportbedrijf Almelo. Om de drukte beter te verdelen heeft het zwembad ervoor gekozen om twee zwemmomenten in te plannen tijdens de vierdaagse.

Twintig tot veertig banen zwemmen

Als je je aanmeldt voor de Zwem4daagse moet je minimaal twintig banen trekken. “Maar de echte diehards kunnen zich ook opgeven voor dertig op veertig banen”, zegt Ten Tusscher. “Je kan het vergelijken met je aanmelden voor een bepaald aantal kilometers voor de wandelvierdaagse.” Tot nu toe hebben 75 waterratten zich aangemeld voor het zwemfestijn in Almelo. Vorig jaar zat het sportbedrijf op 160 aanmeldingen. Ten Tusscher hoopt dit aantal dit jaar weer te halen.

Buitenbad wordt verbouwd

De editie van dit jaar is voor het eerst in het binnenbad in plaats van in het buitenbad. Het buitenbad wordt namelijk verbouwd. “Hopelijk is in 2025 of 2026 het nieuwe buitenbad klaar”, zegt Ten Tusscher. “Dan kunnen we in dat jaar een extra spectaculaire editie van de Zwem4daagse organiseren.” Naast het twee keer per dag banenzwemmen worden er in de vier dagen ook andere zwem activiteiten georganiseerd.

icon_main_info_white_glyph

19 juli tot 22 juli

De Zwem4daagse vindt plaats van 19 tot 22 juli in Zwembad Het Sportpark. Aanmelden kan nog via https://www.zwem4daagse.nl/zwe...

Overige activiteiten:

Woensdag 19 juli: Zeemeerminzwemmen
Donderdag 20 juli: Clinic waterpolo
Vrijdag 21 juli: Zwem clinic
Zaterdag 22 juli: Uitreiking medailles

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.