Verkeer
Stuur appje
Zoek

Balkon Festival in Enschedese Wesselerbrink en binnenstad

Een ‘ontdekkings- en belevingsfestival waarbij je een andere stad ontdekt’, schrijft de organisatie achter het Enschedese Balkon Festival, dat dit weekend plaatsvindt. Balkons en andere verheven plekken als podium voor plaatselijke en regionale muzikanten, zangers en theatermakers. Zaterdag kijk je tegen hen op in de Wesselerbrink, zondag in de Enschedese binnenstad.

Op de Wesselerbrink is vrijdagavond al een voorproefje van het festival te beleven. Trio Gilet - onder meer bekend van optredens bij 1Twente - trekt met een rijdende piano over de brinken rondom de Zuidersprong.

Programma

De trektocht langs de brinkenbalkons op zaterdag begint om 18:45 uur bij zorgcentrum De Posten, met ondermeer een gig van De Wesseltjes. Vanaf half negen begint er een programma op de Lintveldebrink, waarbij klarinettist André Kerver en trompettist Jan Wessels twee van de deelnemende artiesten zijn.

Audry Hoemakers
Audrey Hoemakers is, met Diet Gerritsen, initiatiefnemer en organisator van het Enschedese Balkon Festival.
Beeld: Ernst Bergboer

Over het programma voor zondag heeft de organisatie mist opgetrokken. Een bewustje. De precieze locaties en acts zijn niet bekend gemaakt, behoudens een enkele teaser op social media. Idee is dat bezoekers zich laten verrassen door en in hun eigen stad.

Balkonfestival 2021
Het Enschedese Balkon Festival houdt altijd een belangrijk deel van het programma geheim - dit was een verrassing tijdens de editie van 2021: een dans tegen de gevel van het Balengebouw.
Beeld: Ernst Bergboer

De route langs balkons in de Wesselerbrink is gratis. Voor de balkontour door de binnenstad zijn kaartjes te koop (à € 18,50) bij Concordia. Meer informatie is online te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.