Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose Beachweek maakt zich op voor spectaculair slotakkoord met nationale toppers

De Eredivisie Beachtour strijkt zaterdag en zondag neer op het Marktplein in Almelo. Het gaat om het vijfde van in totaal 8 eredivisietoernooien om de nationale Beachtour-titel op het hoogste niveau in Nederland.

De Eredivisie Beachtour trekt door het hele land en vormt in Almelo een even zinderend als snikheet slotakkoord van de plaatselijke beachweek. Daarvoor is een speciaal beachcourt op het Marktplein aangelegd. “Vandaag zijn de laatste clinics voor de plaatselijke schooljeugd en dan kunnen we ons opmaken voor twee dagen topsport met nationale en internationale topduo’s”, meldt Sander ten Tusscher van Sportbedrijf Almelo dat de Beachweek mede organiseert.

Storm

De wisselende weersomstandigheden kenmerken de vijfde editie van de Beachweek Almelo. Worden voor zaterdag en zondag temperaturen tot boven de 30 graden Celsius verwacht, eerder deze week sneuvelde nog een clinic-dag wegens aangekondigde storm. ,,Het zijn twee uiterste weertypes waar we deze week mee te maken hebben”, stelt Ten Tusscher vast. "Het mocht de pret niet drukken. De volgende dag is de draad gewoon weer opgepakt. Voor de komende dagen hebben we een beste watervoorraad aangelegd. De deelnemende teams zullen het hard nodig hebben.”

Naast de clinics en de wedstrijden voor eredivisieteams zijn op het beachcourt op het Marktplein en op de velden van Het Sportpark ook bedrijven- en horecatoernooien gehouden. Het Sportpark aan de Sluiskade Noordzijde fungeert in het weekeinde ook als side-court voor het toptoernooi. De locatie is bereikbaar met openbaar vervoer. Vanaf halte Klokkenbelt – Ootmarsumsestraat is het ongeveer 7 minuten lopen.

Geen tribunes

Opvallend is het ontbreken van tribunes rond het court op het Marktplein. Volgens Sander ten Tusscher een bewuste keuze. "Plaats je tribunes rond het veld dan onttrek je het hele beachcourt aan het zicht van de omgeving. Het is juist de bedoeling dat iedereen van het spektakel kan genieten, zowel passanten als de terrasbezoekers. De terrassen zijn onze tribunes. Het beachvolleybal is op die manier onderdeel van de beleving op en rond het gehele Marktplein.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.