Verkeer
Stuur appje
Zoek

Rijksoverheid stelt 150.000 euro beschikbaar om eenzaamheid in Almelo tegen te gaan

Pexels andrew neel 3132388
Foto ter illustratie
Beeld: Pexels

De Rijksoverheid heeft de komende drie jaar bijna 150.000 euro beschikbaar gesteld voor de aanpak van eenzaamheid in Almelo. De Almelose coalitie ‘Kom Erbij’ heeft aan de hand van dit beschikbare bedrag een plan gemaakt om bij jongeren en ouderen eenzaamheid tegen te gaan.

Kom Erbij

Het aantal jongeren en ouderen die eenzaamheid ervaren, is de afgelopen jaren gestegen. Verschillende welzijns- en zorgorganisaties komen samen in coalitie Kom Erbij om met elkaar eenzaamheid in Almelo te bestrijden. Zij organiseren onder andere ontmoetingsdagen tegen eenzaamheid en bekommeren zich over het Meldpunt Eenzaamheid. Toch vindt de coalitie dat er meer nodig is dan dat. Via de specifieke uitkering van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil de coalitie de verbinding tussen mensen en organisaties verder versterken. Namens Kom Erbij gaan Wieteke Brouwer en Mariëlle Oosterhuis hiermee aan de slag.

Bewustwording

Brouwer en Oosterhuis willen de coalitie inzetten op bewustwording. “We zetten onder meer in op het vergroten van de bekendheid van het Meldpunt en de succesvolle ontmoetingsdagen. Verder blijven we initiatieven en activiteiten ondersteunen en interventies doen om de aanpak verder te versterken, effectiever en toekomstbestendig te maken”, vertelt Brouwer.

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

Meer weten over Kom Erbij Almelo? Bekijk de website: https://komerbijalmelo.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.