Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Grote schade aan instrumenten en apparatuur na poederblusserincident The Euros

Grote schade aan apparatuur The Euros
Beeld: The Euros

Er is grote schade ontstaan aan de instrumenten en apparatuur van de Twentse band The Euros na een incident tijdens een concert in Aldtsjerk in Friesland.

Het optreden in Friesland eindigde voor een band in een tragedie toen iemand uit het publiek een poederblusser in handen kreeg en deze leegspoot over het podium tijdens het laatste nummer van hun show. Dat resulteerde in enkele seconden in de totale vernietiging van alle instrumenten, special effects, mengpanelen, verlichting en andere technische apparatuur.

Schade aan apparatuur Euros
Beeld: The Euros

Aantasting

Het gebruik van brandbluspoeder heeft de elektronica genadeloos aangetast, waardoor alles wat de band de afgelopen jaren met hard werken heeft opgebouwd nu onbruikbaar is geworden zo laat de band weten. "De financiële schade is enorm en de emotionele impact op de bandleden is eveneens aanzienlijk."

Schade aan apparatuur The Euros
Beeld: The Euros

Ondanks deze tegenslag zet de band alles op alles om de komende shows toch door te laten gaan. Met een mix van wanhoop en vastberadenheid gaan ze de uitdaging aan. Ze hopen op een eerlijke afhandeling van dit incident, zodat ze zo snel mogelijk zonder zorgen kunnen terugkeren naar waar ze het liefst mee bezig zijn: muziek maken.

icon_main_info_white_glyph

The Euros

De Twentse band The Euros heetten voorheen 30 Euro Live. De band bestaat uit Peter Bakker op Keys, Synthbass en Vocals, David Bakker op Guitar (beiden woonachtig in Losser) en Vocals en Michiel Bütterhoff op Drums en Vocals uit Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.