Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

1200 liter bier, drie barbecues en genoeg eten: Twentenaren massaal richting Grand Prix van Oostenrijk

Twentenaren vertrekken deze week in groten getale richting Oostenrijk voor de 36e editie van de jaarlijkse Grand Prix. Ook vanuit het Twentse dorp Harbrinkhoek vertrekken ruim vijftig Formule 1-fans gezamenlijk richting de Red Bull Ring. “Alles is goed geregeld. We nemen 24 vaten bier, drie barbecues en genoeg eten mee”, zegt Max Verstappen-fan en organisator Frank Tieman.

“Normaal gingen wij alleen met een groep vrienden naar de Grand Prix van Oostenrijk, maar doordat er veel animo was gaan we nu met 53 personen”, vertelt Tieman. De groep Formule 1-fans vertrekt met busjes, campers en een vrachtwagen richting Oostenrijk. “Het is een heel gedoe om dit te regelen voor zoveel personen, maar het is gelukt.”

Daan haagen 9 Bq Cpzt5g Ao unsplash 1
Een 'oranje zee' van Nederlandse Max Verstappen-fans op de Red Bull Ring, 2022
Beeld: Daan Haagen van Unsplash

“Het is een prachtig circuit in Oostenrijk”, vervolgt Tieman. De Red Bull Ring is gelegen in een dal, waardoor je veel van het circuit kan zien. “Het is niet dat je ze één keer voorbij ziet komen en dat je dan anderhalf minuut moet wachten, je kan echt heel veel plekken van het circuit zien.”

icon_main_info_white_glyph

Red Bull Ring

De Red Bull Ring is een officieel Formule 1-circuit, gelegen in het buitengebied van het Oostenrijkse dorpje Spielberg. Het circuit is in juli 1969 geopend en ging toen onder de naam Österreichring. Na 2003 werd het circuit gesloten en deels gesloopt. Mede-eigenaar Dietrich Mateschitz van Red Bull opende het circuit weer in 2011 en noemde het de Red Bull Ring. Dit circuit wordt sindsdien gezien als de ‘thuiswedstrijd’ van het Formule 1 team Red Bull met sinds 2016 de Nederlandse coureur Max Verstappen.

Camping

Rondom het circuit in Oostenrijk liggen zeven verschillende campings waar Formule 1-fans kunnen bivakkeren. Deze campings zijn verdeeld in verschillende kleuren, de groep van Tieman settelt zich dit weekend op de rode camping. “We zetten een grote feesttent in het midden met daaromheen alle tenten."

“Een kleine variant van Harbrinkhoek in Spielberg”

Voor Max Verstappen-fan Simon Goossen is het de eerste keer dat hij zich bevindt op het circuit. "Op een verjaardag werd mij gevraagd of ik mee wilde gaan en dat leek mij wel leuk.” De Harbrinkhoekers zijn in Spielberg hun dorp niet vergeten. “We bouwen een kleine variant van Harbrinkhoek in Spielberg, met zelfs 'straatjes' en een heus 'dorpsplein'”, zegt Tieman.

Eén en al gezelligheid

Naast Max Verstappen-fans, reizen ook andere fans mee naar het Oostenrijkse Spielberg. “We hebben ook Alfa Romeo- en Ferrari-fans, eigenlijk van alles wel een beetje door elkaar." Tieman geeft aan dat hij dat het allermooiste vindt aan de hele sport. “Iedereen loopt door elkaar en het is één en al gezelligheid, dat vind ik het allermooiste aan deze sport”, sluit Tieman met een glimlach op zijn gezicht af.

 • 29062023 Harbrinkhoek Grand Prix Oostenrijk Camping 3
  De groep is inmiddels aangekomen in Spielberg
  Beeld: Cas Reinerink
 • 29062023 Harbrinkhoek Grand Prix Oostenrijk Camping 2
  De groep is inmiddels aangekomen in Spielberg
  Beeld: Cas Reinerink
 • 29062023 Harbrinkhoek Grand Prix Oostenrijk Camping 1
  De groep is inmiddels aangekomen in Spielberg
  Beeld: Cas Reinerink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.