Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose Kaj wint in categorie dans bij Kunstbende Overijssel 2023 en mag naar landelijke finale

Dans Kaj 2725 HR Robert Westera Fotografie
Kaj uit Hengelo is de beste danser tijdens de finale van de Kunstbende Overijssel.
Beeld: Robert Westera

Poppodium Hedon in Zwolle was op zaterdag 24 juni het decor voor een nieuwe editie van de Kunstbende Overijssel. De Hengelose Kaj (19) won de eerste plaats in de categorie 'dans' met haar dans genaamd 'Gerascophobia', vrij vertaald 'de angst om op te groeien'. Vorig jaar ging deze prijs naar de Hengeloërs Iris en Mees. Zij eindigden dit jaar op de derde plek.

Kunstbende

Aan de jaarlijkse halve finale van de Kunstbende Overijssel deden zaterdag maar liefst 45 acts en meer dan 55 getalenteerde jongeren tussen de leeftijd van 12 en 19 jaar mee. Zij streden in de categorieën dans, DJ, expo, film, muziek, taal en theater om de podiumplaatsen en een plek in de landelijke finale later dit jaar.

Alle winnaars krijgen een coachings-traject en de eersteprijswinnaars gaan door naar de finale. Winnaars van de landelijke finale krijgen vervolgens de kans om hun werk op een mainstage te vertonen op podia variërend van Mysteryland tot Oerol.

Prijswinnaars Kunstbende Overijssel 2023 Foto door Robert Westera
Alle prijswinnaars van Kunstbende Overijssel 2023
Beeld: Robert Westera

Twentse ereplaatsen

Naast de overwinning van Kaj in de categorie dans konden de Twentse inzendingen voornamelijk rekenen op ereplaatsen. Zo werd Nathania (15) uit Enschede tweede in dezelfde categorie als Kaj. In de DJ-categorie behaalde LieLisa (13), eveneens uit Enschede, de derde plaats. Lynn Vollenbroek (19) werd bekroond met een tweede plaats in de categorie film. Elin Sasburg (17) uit Enschede eindigde als derde in de categorie muziek.

Prijswinnaars Kunstbende Overijssel 2022 FOTO Robert Westera
Lees ook
Drie Twentse winnaars Kunstbende Overijssel mogen naar landelijke finale
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.