Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Festiball in Tubbergen nóg groter opgezet dan vorige jaren

“Met passen en meten hebben we er nog een tiende veld bij kunnen creëren”, zegt Niek Woesthuis namens de organisatie Festiball in Tubbergen. Met maar liefst 265 aangemelde teams waarvoor honderden kuub zand is aangevoerd viert het dorp dit weekend de negende editie van dit beachvolleybaltoernooi.

Tel maar uit

De velden liggen midden in Tubbergen en een eindje verderop op een grasveldje bij de kerk. Vrijdagavond is het bedrijventoernooi waaraan 65 teams deelnemen. “Op zaterdag en zondag nemen beide dagen 100 teams mee waardoor we op een totaal van 265 komen keer vijf à zes spelers, dus tel maar uit”, aldus Woesthuis.

Engelbewaarder

De avonden zijn gevuld met muzikale optredens. “Vanavond hebben we DJ Jochem en Chris DeLuxe en zondag zelfs Marco Schuitmaker bekend van de hit ‘Engelbewaarder”, zegt de organisator die het ‘geweldig’ vindt dat er zoveel animo is voor het toernooi. “Het wordt steeds groter maar ook steeds makkelijker te organiseren omdat we het al zolang doen en het draaiboek klaarligt.”

“Op naar een fantastisch Festiball weekend”

Het weer dreigde gisteren wel wat roet in het eten te gooien. Woesthuis: “Ondanks de regen hebben we doorgewerkt, dus we zijn als het goed is precies op tijd klaar voor een fantastisch weekend.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.