Verkeer
Stuur appje
Zoek

Grote verkeerscontrole bij Grolsch Veste: beslag op 15 auto’s en bijna 20.000 euro belastinggeld geïnd

Controle Belastingdienst en politie
Op verschillende wegen tussen Enschede en Hengelo werden vrijdag voertuigen van de weg gehaald en naar de Grolsch Veste geleid voor een gezamenlijke controle van de politie en de Belastingdienst.
Beeld: Dennis Bakker | News United

Politie en Belastingdienst hebben donderdagmiddag en -avond een grote controle gehouden. Tussen Enschede en Hengelo werd een groot aantal voertuigen van de weg gehaald en doorgelicht bij de Grolsch Veste.

Op 15 auto’s is beslag gelegd. De Belastingdienst inde 19.653 euro aan openstaande rekeningen. Daarnaast werden tweeëntwintig bekeuringen uitgedeeld voor diverse overtredingen.

Aanhouding

Vijf automobilisten die in de fuik reden werden beboet voor het vasthouden van een mobieltje, eenzelfde aantal kon geen rijbewijs overleggen. Drie chauffeurs reden onverzekerd rond, twee droegen geen gordel. Daarnaast waren er bekeuringen - telkens een - voor het niet hebben van een rijbewijs, het niet kunnen tonen van een id-bewijs, het rijden met een defect remlicht of het voeren van mislichten voor en voor een verlopen APK.

Een persoon is aangehouden wegens het rijden onder invloed van drugs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.