Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente oefent op zaterdag 22 juli in Gelsenkirchen tegen Schalke 04

220722 fc twente schalke FOTO FCT MEDIA
Vorig jaar werd er ook vriendschappelijk gespeeld tegen Schalke 04.
Beeld: FC Twente Media

In voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt FC Twente op zaterdag 22 juli een oefenwedstrijd tegen Schalke 04. De wedstrijd tegen de Königsblauen wordt gespeeld in de Veltins Arena in Gelsenkirchen en begint om 13.30 uur.

Europa League

FC Twente en Schalke 04 hebben al jaren een speciale vriendschap met elkaar. Fans van beide clubs dragen de andere club een warm hart toe, zelfs als er 'om het echie' gespeeld wordt. De laatste officiële wedstrijd tussen de twee clubs was op 15 maart 2012. Het was de tweede wedstrijd in de zestiende finale om de Europa League. Schalke won in Gelsenkirchen met 4-1, nadat FC Twente een week eerder thuis met 1-0 had gewonnen. In 2008 hadden de clubs elkaar ook al in Europees verband getroffen. Toen won FC Twente thuis met 2-1.

Vriendschappelijk

Vaker speelden de twee vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar. De laatste jaren verloor FC Twente niet: in 2015 speelden de Tukkers met 1-1 gelijk in de Gelsenkirchen, in 2019 werd het wederom 1-1 in Enschede en op 22 juli vorig jaar won FC Twente thuis met 3-1 van Schalke.

Kaartverkoop

De kaartverkoop begint komende week via de Ticketshop van FC Schalke 04. De vakken U, S1 (zitplaatsen) en V, W (staanplaatsen) in de Veltins Arena zijn gereserveerd voor FC Twente-supporters. Kaarten variëren in prijs van 5 tot 15 euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.