Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Twentse Ilse Pluimers wint zilveren medaille tijdens het NK tijdrijden in Limburg

Ilse Pluimers is vandaag 2e NK tijdrijden
Beeld: Geert Pluimers

De Enterse Ilse Pluimers heeft de zilveren plak voor het onderdeel tijdrijen U-23 gehaald tijdens het NK in Limburg. Haar teamgenote van AG Insurance-Soudal-Quickstep Maud Rijnbeek pakte de gouden medaille voor het onderdeel. "Het zit in de familie. Toen Rick (Pluimers) ging fietsen toen ben ik van het turnen ook overgegaan naar het fietsen", aldus de zilveren medaille winnares van het NK tijdrijden.

NK tijdrijden

Maud Rijnbeek won het kampioenschap. Pluimers reed de 42 kilometer met een snelheid van 44,934 kilometer per uur. Dat was een fractie langzamer dan de winnares die de afstand aflegde met een snelheid van 45.026 kilometer per uur. Shirin van Anrooy werd derde. Het kampioenschap werd verreden in Nunspeet.

icon_main_info_white_glyph

NK tijdrijden voor junioren

Tijdens het NK tijdrijden nam er nog één Tukker mee aan de wedstrijd voor de mannen U-23 en dat is Lars Boven (Jumbo-Visma Development Team) Hij lag lang op koers om een goede tijd neer te zetten in het eerste gedeelte van het parcours. Echter werd het tweede gedeelte hem te zwaar. De Reutumse werd 30e op 5:44 van winaar Enzo Leijnse van het development team van DSM (Van Tukker Iwan Spekenbrink)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.