Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Van cupmaten raden tot boodschappen halen: Enterse vaders strijden om titel 'Beste Papa van Enter'

"Moederdag krijgt altijd heel veel aandacht en Vaderdag minder, daarom hebben wij de wedstrijd 'Beste Papa van Enter' bedacht", zegt Janneke Velten, een van de initiatiefnemers. Enterse winkeliers 'testen' de genomineerde vaders met ludieke opdrachten. Dit levert een bloedstollende wedstrijd op.

De wedstrijd start bij de supermarkt. Gewapend met een zelfscanner, een boodschappenlijst en een kar rennen de heren de winkel in, om zo snel mogelijk boodschappen te doen. Daarna moeten zij bij de fietsenmaker laten zien hoe goed zij banden kunnen plakken en bij de sportzaak staat een spinningfiets klaar. Op deze spinningfiets moeten de heren binnen vijf minuten een zo groot mogelijke afstand afleggen.

Geëmancipeerd

“Je moet heel erg ‘allround’ zijn als ‘de beste papa’, zegt Eric Tijhof, mede-initiatiefnemer. Het blijft niet bij deze drie opdrachten. Onder een luid gejuich worden de vaders bij de vierde opdracht aangemoedigd. Voor bonuspunten proberen de vaders zo snel mogelijk aardappelen te schillen. "Je kunt wel zien dat we hier aardig geëmancipeerd zijn, want het aardappelen schillen gaat goed", zegt Tijhof.

Vaders drinken een glasbier zo snel mogelijk leeg.
Beeld: Niels Wesselink

Na het schillen is er een nieuwe uitdaging bij de lingeriewinkel van Janneke Velten. Hier wacht hen de opdracht 'raad de cupmaat'. Dit blijkt nog niet zo makkelijk. Vader Nick probeert met een pfc buis de grootte van de cup te bepalen. "Een pvc buis is qua doorsnee 110 millimeter", zegt hij lachend terwijl hij met zijn handen de grootte uitbeeldt. De heren scoren hier dan ook weinig punten. "Mannen denken altijd dat zij hier verstand van hebben, maar dit valt tegen", zegt Velten.

“Hij is de liefste, de beste en ik mag alles.”

Als laatste opdrachten moeten de vaders laten zien hoe goed zij een biertje kunnen tappen en hoe snel zij deze kunnen opdrinken. En dan volgt na een pittige wedstrijd de uitslag. Vader Jeroen Welink wint: "Dit voelt geweldig, echt een ontlading." Voor dochter Roos is het niet de wedstrijd die bewijst dat hij de beste papa van Enter is: "Hij is de liefste, de beste en ik mag alles."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.