Verkeer
Stuur appje
Zoek

Maud Roetgering stopt met voetballen bij FC Twente Vrouwen

210416 Maud Roetgerink Ernst Bergboer
Maud Roetgering blijft wel werkzaam in haar commerciële functie bij FC Twente Vrouwen.
Beeld: 1Twente / Ernst Bergboer

Maud Roetgering zet een punt achter haar lange voetbalcarrière bij FC Twente Vrouwen. De 30-jarige verdedigster uit Enter droeg vanaf 2007 het shirt van FC Twente Vrouwen en behaalde grote successen met de ploeg. Roetgering stopt mogelijk nog niet volledig met voetballen: "Ik houd de opties open om mijn voetbalcarrière elders voort te zetten", aldus de speelster op de clubsite.

Alle successen meegemaakt

Roetgering maakte als speelster alle grote successen mee bij FC Twente Vrouwen en koos in de zomer van 2020 voor haar maatschappelijke carrière. “De competitie werd dat jaar abrupt afgebroken door corona en toen bleek dat ik mijn laatste wedstrijd voor FC Twente gespeeld had zonder dat ik het wist."

Rentree

Daarom trok de geboren Enterse vorig jaar haar kicksen weer aan. “Ik ben dankbaar dat ik mijn tijd bij FC Twente en het seizoen heb kunnen afsluiten met drie prijzen”, vertelt Maud Roetgering. Met de club won ze, ondanks het mislopen van de hoofdprijs, het landskampioenschap, wel de KNVB Beker, de Eredivisie Cup en de Supercup. “Afgelopen seizoen heb ik weer genoten van het voetbal en daar ben ik erg blij mee.”

icon_main_info_white_glyph

Carrière

Maud Roetgering begon met voetballen bij SV Enter en maakte in 2007 de overstap naar de jeugd van FC Twente Vrouwen. De verdedigster speelde al haar minuten in het rode shirt van FC Twente en won alle prijzen die er in Nederland te winnen zijn. Ze won met FC Twente Vrouwen zes keer het landskampioenschap, twee keer de KNVB Beker, de Supercup, twee keer de Eredivisie Cup en de BeNe League. Ook maakte ze deel uit van de selectie die twee keer reikte tot de laatste 16 van de UEFA Women’s Champions League.

Wout Brama

Roetgering houdt de opties open om haar voetbalcarrière elders voort te zetten. “Voetbal is mijn passie en dat zal altijd zo blijven. Ik sta open voor nieuwe uitdagingen.” Een van die uitdagingen was het boek dat ze samen met haar afgelopen week gestopte collega Wout Brama maakte: 'Wout en Maud, het geheim van de trainer'. Het boek werd vorige week gepresenteerd.

Overigens zal Roetgering wel werkzaam blijven in haar commerciële functie bij FC Twente Vrouwen.

20230609 PRESENTATIE WOUTMAUD STILL 11
Lees ook
Wout & Maud: Kinderboek van FC Twente-iconen stipt maatschappelijke thema's aan
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.