Verkeer
Stuur appje
Zoek
230619 boers en geertshuis hengeloos peil ERNST BERGBOER 1 TWENTE

In Hengeloos Peil: intimidatie van politici, op weg naar een toegankelijke binnenstad en dialectpop uit Beckum

Het wordt steeds lastiger voor politici om vrijuit hun mening te verkondigen zonder het gevaar te lopen te worden beschimpt, lastiggevallen en zelfs bedreigd. 1Twente Hengelo heeft onderzoek gedaan naar hoe het zit met Hengelose raadsleden, fractievertegenwoordigers en collegeleden. De eerste resultaten worden in de juni-aflevering van Hengeloos Peil gepresenteerd.

Mitchell Boers en Brian Geertshuis

We praten er over met raadsleden Mitchell Boers en Brian Geertshuis. Boers is behalve VVD-raadslid ook landelijk talentmanager voor de liberalen. Hij weet dus wat er in den lande speelt. En Geertshuis is het Hengelose gezicht van de partij, die mede symbool staat voor de verruwing van de politiek, het volgens hem 'rebelse' Forum voor Democratie.

230619 boers en geertshuis hengeloos peil ERNST BERGBOER 1 TWENTE
Mitchell Boers (links) is behalve VVD-raadslid ook landelijk talentmanager voor de liberalen. En Brian Geertshuis (rechts) is het Hengelose gezicht van het rebelse Forum voor Democratie.
Beeld: 1Twente / Ernst Bergboer

Toegankelijkheid

Verder in Hengeloos Peil aandacht voor het onderzoek dat 1Twente-medewerker Chris Vereijken heeft uitgevoerd in het kader van de toegankelijkheid van Hengelo en dan met name de openbare gebouwen en de openbare ruimte. Aan tafel Vereijken en de verantwoordelijk wethouder Marie-José Luttikholt.

M'reen & Loes én Wouter

Tenslotte schuiven Loes Bolks en Maureen ter Bekke aan. Als singer-songwritersduo M’reen & Loes deden deze twee dames uit Oele en Beckum mee aan het Schrieverskamp van Hendrik Jan Bökkers, omdat het volgens hen belangrijk is dat het dialect in ere wordt gehouden. "Ik werk in de ouderenzorg en weet uit ervaring dat je in het Twentse de mensen veel beter kunt bereiken." Uiteraard laten ze een van hun dialectsongs horen.

Zoals altijd is stadsdichter Wouter Munsterman aanwezig om het nieuws te duiden in de vorm van een puntdicht.

“Ik werk in de ouderenzorg en weet uit ervaring dat je in het Twents de mensen veel beter kunt bereiken.”
icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer?

Publiek is op maandag 19 juni welkom vanaf 18.45 in Bibliotheek Hengelo. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Hengeloos Peil is op donderdag 22 juni om 22.00 uur en op zondag 25 juni om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.

230615 mreen en loes
Maureen ter Bekke (links) en Loes Bolks vormen samen M'reen & Loes. Ze zijn te gast in de juni-editie van Hengeloos Peil.
Beeld: Anouk Lentelink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.