Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Eindelijk ouderwets losgaan bij Bruins

Saasveld Bruins partycentrum
Saasveld Bruins partycentrum
Beeld: Twente FM

SAASVELD - Bier uit de tap, dansen en vooral: géén anderhalve meter afstand. Eindelijk was het dan zover: 3000 man ging weer ouderwets los bij Bruins in Saasveld. “Het was een gigantisch lang anderhalf jaar voor ons, maar we zijn ongelofelijk blij dat we weer mogen!”, vindt Bas Breukers, bedrijfsleider bij Bruins.


“Dit is toch prachtig”, zegt Breukers, terwijl de eerste bussen met jongeren aankomen in Saasveld. “De jeugd heeft het echt gemist, net als wij.” Dat de jeugd het gemist heeft werd duidelijk bij de kaartverkoop. Binnen enkele uren waren alle drieduizend tickets uitverkocht.

Oranjekoorts

Om extra in te spelen op de versoepelingen is het feestcafé in de Oranjesferen gedompeld: biertafels staan op het terras, de vlaggetjes zijn gespannen en op een groot scherm is de wedstrijd te bekijken. “Je kan niet anders dan dit gemist hebben toch?”, wordt hardop gevraagd. Jongeren, sommigen van top tot teen in oranje, staan met een paar honderd man de wedstrijd te kijken. “De sfeer van samen voetbal kijken is niet te evenaren als je alleen op de bank zit”, zegt een bezoekers, die met een vlag om zijn schouders nauwlettend de wedstrijd in de gaten houdt.

De gemoedelijke sfeer, mede veroorzaakt door het drankgebruik van de feestvierende jeugd, verandert nauwelijks na de wedstrijd. “Gewoon wat meer bier drinken en doorgaan”, vinden een aantal Oranjefans bij de bar.
Direct na de wedstrijd verhuizen de jongeren van het terras naar een van de vele danszalen in het café. Daar wordt ouderwets gedanst, geflirt en gesprongen.

Lastige operatie

Dat iedereen zo zorgeloos feest kan vieren ging echter niet zonder organisatorisch gepuzzel. “Het was een hele operatie, we hebben een hele scanstraat ingericht”, legt Breukers uit. Deze ‘straat’ bestaat uit drie stappen. “Eerst moesten mensen hun tickets scannen, daarna het testbewijs en daarna kregen ze een groen bandje.” Op deze manier werd de, naar feest hunkerende, jeugd op een plek opgevangen, om vervolgens zonder restricties de danszaal te betreden. “Volgens mij slagen we er weer goed in om er een feest van te maken.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.