Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Schapen scheren bij Hoeve Springendal dit weekend

Schaapscheren2020 Clemens20 Brughuis2018
Schapen scheren Hezingen
Beeld: Twente FM

SPRINGENDAL – De schapen bij Hoeve Springedal worden ieder jaar eind mei geschoren. ´´Dit is een mooie periode om ze te scheren, hiermee voorkom je dat de beesten last krijgen van ongedierte´´, zegt schaapherder Mieke Boode.

Het is noodzakelijk dat de schapen worden geschoren. ´´Anders heb je kans op rottigheid. En ligt de wol in de natuur. Dat vind ik niet netjes staan.´´ Er worden in twee dagen 147 volwassen schapen geschoren.

Voor publiek

Een groot deel van de schapen wordt zaterdag machinaal geschoren. ´´We vragen altijd aan de scheerster of ze de tijd wil nemen, zodat mensen kunnen zien hoe dit gebeurt.´´ Zondag is traditioneel handscheren. ´´Dat gaat met de ouderwetse handschaar. Voor de scheerders is dit ook fijn, zo kunnen mensen iets vragen tijdens het scheren.´´ Bij het schapenscheren kan men zien wat er wordt gemaakt van het wol. ´´Er zijn mensen die sokken breien, weefsters en spinsters. Er is veel te zien wat er met wol kan gebeuren. Wol weggooien doen we niet.´´

Zaterdag 20 mei en zondag 21 mei vrije inloop van 9.30 uur tot 16.00 uur.

Brunninkhuisweg 3, Hezingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.