Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

‘Wiesnfest’ en optreden Abba/Queen coverbands hoogtepunten Albergse Volksfeesten

283872887 5432491656763151 2469781303248859748 n
Bier, wijn en gezelligheid tijdens Volksfeesten Albergen
Beeld: Twente FM

ALBERGEN - “Je valt pas echt op als je naar het Wiesnfest gaat zonder Lederhosen of Dirndl jurk aan”, zegt Tess Kuipers van de stichting Volksfeesten Albergen, die tijdens Pinksteren vier dagen uitpakt in het dorp met vooral veel muzikale optredens. “De bierpullen staan klaar om gevuld te worden.”

‘Alles im Griff’

De volksfeesten beginnen vrijdagmiddag met een ‘bedrijvenuurtje’, van 16.00 uur tot 19.30 uur, waarvoor verschillende bedrijven zich met hun personeel voor op hebben gegeven. ’s Avonds volgt dan het Wiesnfest, waarbij de Lederhosen en de Dirndl jurken dus niet zullen ontbreken. Hofbräu Regiment is de band die hierbij zorgt voor de muzikale omlijsting. “We hebben ‘alles im Griff’”, zegt Kuipers lachend.

ABBA

Zaterdagmiddag is het ‘kidstime’ met sportieve evenementen voor kinderen uit groep drie tot en met acht. In de avond speelt de band Son Mieux en Royal Beat. Op zondag is er een fietstocht, bingo en een noabercafé. ’s Avonds is het Tribute Night met Queen forever en ABBA Gold. Maandagochtend is vervolgens het ‘katerontbijt’, ’s middags een voetvolley- en volleybaltoernooi en worden de activiteiten vanaf 18.00 uur afgesloten met een gratis optreden van PROOST! & DJ. Voor de overige avonden dienen tickets te worden gekocht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.